Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
İnme Sonrası Omuz Subluksasyonunda İki Farklı Askı Tipinin Etkinliğinin Karşılaştırılması
2022
Dergi:  
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, akut dönem hemiplejik hastalarda omuz subluksasyonunda omuz askısının ağrı, motor fonksiyon, günlük yaşam ve denge üzerindeki etkinliğinin ve farklı tipte kullanılan askıların birbirine üstünlüğünün olup olmamasının araştırılmasıdır. Gereç ve Yöntemler: Akut inmeye bağlı hemiplejik omuz subluksasyonu olan 32 hasta, omuz destekli askı (Grup 1, n=20) ve önkol destekli askı (Grup 2, n=20) kullanılan 2 gruba ayrıldı. Tüm hastalara, hemipleji rehabilitasyonu pasif ve aktif-yardımlı eklem hareket açıklığı, germe ve nörofizyolojik egzersizler 8 hafta boyunca her gün yapıldı. Ağrı değerlendirmesi Vizüel Analog Skala ile sensorimotor değerlendirme Fugl Meyer değerlendirmesiyle, günlük yaşam aktivitesi Barthel İndeksi ve denge Berg Balance Skalası ile değerlendirildi. Bulgular: Omuz ağrı şiddetinde, 8 haftalık tedavi sonunda hem Grup 1 hem de Grup 2’de anlamlı azalma elde edilememiştir. Barthel İndeksi skorlarında ve Berg Balance Skalası skorlarında her iki grupta da istatistiksel bir artış var iken, 2 grup arasında fark yoktu. Fugl Meyer skorunda, tedavi sonrası Grup 1’de (3,0±3,1; p=0,007) istatistiksel olarak anlamlı bir artma meydana gelirken, Grup 2’de (2,2±5,9; p=0,063) yoktu. Gruplar karşılaştırıldığında, Grup 1’de Grup 2’ye göre Fugl Meyer skorları anlamlı olarak daha fazlaydı (p=0,048). Sonuç: Akut inmeli hastalarda, omuz subluksasyonu gelişiminden sonra omuz veya önkol destekli askıların denge ve günlük yaşam aktivitelerini olumlu etkilediği ve ek olarak; omuz destekli askı kullanımının motor fonksiyonları geliştirmede daha etkin olduğu gözlemlendi.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of the effectiveness of two different types of suspension in the shoulder subluxation
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to investigate whether in acute period hemiplegic patients in shoulder subluxation, shoulder suspension’s effectiveness on pain, motor function, daily life and balance, and whether the different types of suspension used are superior to each other. Instruments and Methods: 32 patients with acute fall-related hemiplegic shoulder subluxation were divided into 2 groups using shoulder-backed suspension (Group 1, n=20) and pre-backed suspension (Group 2, n=20). For all patients, hemiplegic rehabilitation was performed passive and active-help joint movement openness, stretching and neurophysical exercises every day for 8 weeks. Pain assessment with the Visual Analog Scale and SensorMotor assessment with the Fugl Meyer assessment, daily life activity was assessed with the Barthel Index and the Berg Balance Scale. Results: In the severe shoulder pain, no significant reduction was achieved in both Group 1 and Group 2 after 8 weeks of treatment. While there was a statistical increase in both groups in the Barthel Index and Berg Balance Scale, there was no difference between the two groups. In the Fugl Meyer score, a statistically significant increase occurred in Group 1 after treatment (3,0±3,1; p=0,007) while in Group 2 there was no (2,2±5,9; p=0,063) increase. When compared to groups, Fugl Meyer scores were significantly higher in Group 1 than in Group 2 (p=0,048). Result: In acute infection patients, shoulder subluxation has been observed that shoulder or pre-houlder-backed suspends have a positive impact on balance and daily life activities, and, in addition, shoulder-backed suspends have been more effective in improving motor functions.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 10
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi