Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
PERİODONTAL REJENERASYONDA KÖK HÜCRENİN YERİ
2010
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Periodontal hastalıklar dişlerin etrafında sert ve yumuşak dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Bu hastalıklar dişetinin iltihabi hastalığı olan gingivitisle başlar. Tedavi edilmezse birtakım faktörlere bağlı olarak dişi destekleyen dokuların yıkımına, dişlerin mobilitesine ve hatta diş kayıplarına neden olabilirler. Periodontal tedaviler, genel olarak oluşan bu iltihabi durumun giderilmesi, doku yıkımının durdurulması ve hatta rejeneratif bir takım tedaviler uygulayarak kaybedilen dokuların tekrar kazanılmasını hedeflemektedir. Ancak bu rejeneratif uygulamalarda periodontal doku kazanımları sınırlı düzeyde olmaktadır. Bununla birlikte kök hücre ve doku mühendisliğindeki son gelişmeler sayesinde dental öncül hücreler, periodontitisin tedavisi, diş çürükleri ve pulpanın iyileştirilmesinde, kraniyofasial kemik ve diş dokularının rejenerasyonunda ve hatta tam olarak dişin yerine konmasında yeni yaklaşım olarak dikkati çekmektedir. Bu derlemede periodontal rejenerasyon ve dental kaynaklı kök hücre çalışmalarının önemi ve gelecekteki yerinden bahsedilecektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.157
Current Research in Dental Sciences