Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
EVALUATION OF STRESS DISTRIBUTION OF DIFFERENT RESTORATIVE MATERIALS IN CLASS V CAVITIES
2018
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of present study was to assess the stress distribution of different restorative materials applied in a Class V cavity by finite element analysis. Material and Methods: A 3D tooth model of a maxillary molar tooth was created for present study. The cavity was created in the computer model. Study groups were created according to four different restorative materials (Group I: a hybrid resin-based composite, Group II: a flowable resin composite, Group III: a compomer, and Group IV: resin-modified glass ionomer cement). The von Mises stress distribution was evaluated loading of 400 N. Results: It was detected that the highest stress in Group II (301.21 MPa).  However, it was observed that the lowest stress in Group I (235.74 MPa). Conclusion: Within the limitations of our study, the lowest stress distribution for Class V cavity was obtained in the hybrid composite resin. Keywords: Finite element analysis, restorative materials, stress distribution SINIF V KAVİTELERDE FARKLI RESTORATİF MATERYALLERİN STRES DAĞILIMININ DEĞERLENDİRİLMESİ ÖZ Amaç: Bu çalışmanın amacı sonlu elemanlar analizi ile Sınıf V kavitede uygulanan farklı restoratif materyallerin stres dağılımını değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Çalışma için bir maksiller sol birinci molar dişin üç boyutlu diş modeli oluşturuldu. Kavite bilgisayar ortamında hazırlandı. Dört farklı restoratif materyale göre çalışma grupları (Grup I: hibrid kompozit rezin, Grup II: akıcı kompozit rezin, Grup III: kompomer ve Grup IV: rezin modifiye cam iyonomer siman) oluşturuldu. 400 N’luk yük uygulanarak Von Mises stres dağılımı değerlendirildi. Bulgular: En yüksek stres Grup II’de (301,21 MPa) tespit edidi. Bununla birlikte,düşük stres Grup I’de (235,74 MPa) gözlendi.  Sonuç: Çalışmamızın sınırları dahilinde, Sınıf V kaviteler içindüşük stres dağılımı hibrit kompozit rezinde elde edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Sonlu elemanlar analizi, restoratif materyaller, stres dağılımı

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences