Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Türkiye’de Aphis craccivora Koch ve Brevicoryne brassicae (Linnaeus) (Hemiptera: Aphididae)’nin Yeni Konukçu Bitki Kaydı: Capsella rubella Reut. (Brassicaceae)
2019
Dergi:  
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Afitler (Hemiptera: Aphididae) dünyada tarım ve tarımdışı alanlardaki bitkilerin ekonomik olarak en önemli herbivor zararlılarından birisidir. Afitler onların gıda kaynakları ve hayat döngüleri üzerinde hayati bir rol oynayan konukçu bitkiler ile yakın bir ilişki içerisindedir. Bu sebeple, Türkiye’nin tüm bölgelerinde farklı habitatlardaki afitler ve konukçu bitkilerinin kapsamlı bir şekilde belirlenmesi aralarındaki ilişkilerin net olarak anlaşılabilmesi açısından önemlidir. Bu çalışma ile Capsella rubella Reut. (Brassicaceae) bitkisi Türkiye’de ilk kez Çanakkale ilinden Aphis craccivora Koch and Brevicoryne brassicae (Linnaeus) afit türlerinin yeni konukçu bitkisi olarak tespit edilmiştir. Ayrıca yukarıda bahsedilen afitlerin şimdiye kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde rapor edilen konukçu bitki türleri de verilmiştir. Bu sonuçlar hem Çanakkale ilinin hem de ülkemizin afitler ve konukçu bitkileri çeşitliliği bakımından önemli bir potansiyeli olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

New Host Plant Record Of Aphis Craccivora Koch and Brevicoryne Brassicae (linnaeus) (hemiptera: Aphididae) In Turkey: Capsella Rubella Reut. (brassicaceae)
2019
Yazar:  
Özet:

Aphids (Hemiptera: Aphididae) are one of the most economically important herbivore pests of plants in the agricultural and non-agricultural areas worldwide. Aphids are closely associated with their host plants that play a vital role on their food sources and life cycles. For this reason, comprehensively determination of aphids and their host plants in different habitats in all regions of Turkey is important to be understood clearly the associations between them. With the study, Capsella rubella Reut. (Brassicaceae) was determined for the first time in Turkey as the new host plant species of Aphis craccivora Koch and Brevicoryne brassicae (Linnaeus) from Çanakkale Province. Also, it was given that the host plant species reported in different regions of Turkey of abovementioned aphids, so far. These results show that both Çanakkale and Turkey have the important potential in point of aphids and their host plants.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 1.044
2023 Impact/Etki : 0.197
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi