Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Saros Körfezi’nin (Türkiye) mediolitoral bölgesinde yaşayan kumiçi harpaktikoid (Copepoda, Harpacticoida) faunası
2022
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, daha önce bu konuda detaylı bir araştırma yapılmamış olan Saros Körfezi'nin (Türkiye) kumiçi harpaktikoid kopepod faunasını ortaya çıkarmayı amaçlamıştır. Örnekler körfezin mediolitoral bölgesi boyunca yer alan 30 istasyondan 2013-2014 yılları arasında toplanmıştır. Sonuç olarak, 15 familya içerisindeki 44 cinse ait toplam 72 tür/alttür tespit edilmiştir. Tryphoema gallipoliensis Alper vd., 2018 dışında tespit edilen tüm taksonlar çalışma alanı için yeni kayıt olup, 16 tür de Türkiye denizlerinden ilk kez kaydedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Interstitial Harpacticoid (copepoda, Harpacticoida) Fauna Inhabiting Mediolittoral Zone Of The Gulf Of Saros (turkey)
2022
Yazar:  
Özet:

The study was aimed to reveal interstitial harpacticoid copepod fauna of the Gulf of Saros (Turkey), where no detailed research has been done before on this subject. The samples were collected from 30 stations located along the mediolittoral zone of the gulf between 2013 and 2014. As a result, a total of 72 species/subspecies belonging to 44 genera in 15 families were identified. All identified taxa except Tryphoema gallipoliensis Alper et al., 2018 are new records for the study area, besides 16 species were also recorded for the first time from the Turkish seas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.467
2023 Impact/Etki : 0.115
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi