Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
4-Klorometil-6,8-dimetilkumarin Bileşiğinin Sentezi ve Teorik Kimyasal Hesaplamaları
2018
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 4-Klorometil-6,8-dimetilkumarin (I) molekülü kuantum kimyasal hesaplamalar ve spektral teknikler kullanılarak hem deneysel hem de teorik olarak karakterize edildi.  İlk olarak, moleküler geometrileri, bağ uzunluğu, bağ açısı ve dihedral açısı gibi optimize edilmiş geometrik parametreleri ve mulliken yük dağılımları DFT metodunun 6-31G(d) temel setinde optimize edilmiş yapılar vasıtasıyla hesaplandı. Dahası titreşim frekansları aynı metot kullanılarak hesaplandı ve sonuçlar deneysel FT-IR spektrumu ile karşılaştırıldı.  Son olarak, HOMO-LUMO enerjisi, iyonlaşma enerjisi, elektron ilgisi, kimyasal sertlik ve kimyasal yumuşaklık gibi elektronik özellikleri DFT metodu ile hesaplandı

Anahtar Kelimeler:

4-Clorometyl-6.8 dimethylkumarin composition synthesis and theoretical chemical calculations
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, the 4-chlorometyl-6,8-dimethylkumarin (I) molecule was characterized both experimentally and theoretically using quantum chemical calculations and spectral techniques.  First, optimized geometric parameters such as molecular geometries, connection length, connection angle and dihedral angle and mulliken load distribution were calculated through structures optimized in the base set of 6-31G(d) of the DFT method. Further, the vibration frequencies were calculated using the same method and the results were compared with the experimental FT-IR spectrum.  Finally, the electronic characteristics such as HOMO-LUMO energy, ionization energy, electron interference, chemical hardness and chemical softness were calculated by the DFT method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.903
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi