Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Ergenlerde Sosyal Medya Kullanım Bağımlılığı ile İyimserlik/Kötümserlik Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı ergenler arasında sosyal medya kullanım bağımlılığı ile iyimserlik/kötümserlik arasındaki ilişkiyi incelemektir. Tanımlayıcı tipteki bu araştırma 231 lise öğrencisi ile yapılmıştır. Veri toplama aracı olarak “Tanıtıcı Bilgi Formu”, “Ergenlerde Sosyal Medya Bağımlılığı Ölçeği” ve “Ergenlerde İyimserlik Kötümserlik Ölçeği” kullanılmıştır. Öğrencilerin Sosyal Medya Bağımlılığı Ölçeğindeki ortalama puanı 15.29±2.42 olarak hesaplanmıştır. Sonuç: Araştırmanın sonuçları erkek öğrencilerin sosyal medyayı daha sık kullandığını göstermiş ve babanın eğitiminin sosyal medya kullanım düzeyi üzerinde etkili olduğu görülmüştür. Öğrencilerin iyimserlik tutumlarının cinsiyetlerine, sınıflarına, gelir düzeylerine, sosyal medyada bilgi paylaşımına ve sosyal medyayı zaman geçirmek için ne kadar kullandıklarına bağlı olarak değiştiği tespit edilmiştir. Sosyal medya kullanımı ile iyimserlik arasında istatistiksel olarak anlamlı, pozitif fakat zayıf bir korelasyon görülürken, kötümserlikle korelasyon istatistiksel olarak anlamlı, negatif ve zayıf bir ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Relationship Between Social Media Addiction and Optimism / Pessimism In Adolescents
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of this study is to investigate the relationship between social media addiction and optimism/pessimism among adolescents. Using a descriptive design, the study was conducted with 231 high school students. A “Descriptive Data Form,” the “Social Media Addiction Scale for Adolescents” and the “Optimism-Pessimism Scale for Adolescents” were used as data collection tools. The students’ mean score on the Social Media Addiction Scale was calculated to be 15.29±2.42 and accordingly. Results: The results of the study showed that male students used social media more frequently and it was seen that the father’s education had an impact on the level of social media usage. It was found that the students’ attitudes of optimism varied depending upon their gender, class, income level, information-sharing on social media, and how much they used social media to pass the time. While a statistically significant, positive but weak correlation was seen between social media usage and optimism, the correlation with pessimism was statistically significant, negative, and weak.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 1.434
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q2
66/222

Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care