Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
RAFT Stratejisi Öğretiminin Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Ortaokul Öğrencilerinin Yaratıcı Yazma Becerilerine Etkisi
2022
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özel öğrenme güçlüğü olan öğrenciler yazılarında yaratıcı fikirler oluşturmakta zorlanmaktadır. Bu nedenle, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin yaratıcı yazma becerilerini geliştirebilecekleri ortamlar oluşturmak oldukça önemlidir. Bu araştırma ile özel öğrenme güçlüğü olan ortaokul öğrencilerinin yaratıcı yazma becerilerini geliştirmede RAFT stratejisi öğretiminin etkililiğinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışma, yarı deneysel araştırma yöntemlerinden öntest-sontest tek gruplu desen üzerinden planlanmıştır. Çalışmaya ortaokul düzeyinde eğitim gören 9 öğrenci katılmıştır. Öğrenciler ile RAFT stratejisi kullanımıyla yaratıcı yazma becerilerine yönelik çalışmalar, küçük grup oturumları şeklinde yürütülmüştür. Program 3 hafta süresince haftada 3 saat olmak üzere toplam 9 saatte tamamlanmıştır. Müdahale öncesi ve sonrası öğrencilerden toplanan metinler yaratıcı yazma rubriği ile değerlendirilmiştir. Öğrencilerin metinleri akıcılık, esneklik, özgünlük, zenginleştirme, dış yapı, örgü, kelime sayısı ve cümle sayısı boyutlarında incelenmiştir. Araştırma sonuçları RAFT stratejisi öğretimi öncesi ve sonrası öğrencilerin yaratıcı yazma rubriğinden aldıkları puanlar arasında anlamlı bir farklılık olduğunu ve bu farklılığın son ölçüm lehine olduğunu göstermiştir. Öğrencilerin yazılarında en fazla gelişim gösterdiği alanlar zenginleştirme ve örgü ölçütleri iken, öğrencilerin en az gelişim gösterdiği alanlar özgünlük ve dış yapı olarak bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.571
2023 Impact/Etki : 0.378
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi