Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
6 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNDE SOSYAL YARDIMLAR: SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARININ ROLÜ
2024
Dergi:  
Akademik Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğal afetler, hayatı olağan akışından çıkararak insanları yardıma muhtaç hale getirmektedir. Afetlerden sonra yerel ve bireysel yardımlar devreye girse de, özellikle büyük afetlerde devlet imkanları kaçınılmaz olarak devreye girmektedir. Türkiye’de devletin sosyal yardım politikalarının farklı ayakları olmakla beraber topluma en yakın örgütlenmenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) olduğu söylenebilir. Devlet, ülke çapında örgütlenen SYDV’ler üzerinden çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunmaktadır. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş il sınırlarında gerçekleşen iki büyük deprem sonrasında SYDV’ler kritik bir rol oynamış, ayrıca yeni kurulan Afet Acil Sosyal Yardım ekiplerinin ilk çalışmasına destek vermiştir. Çalışmada, deprem bölgesinde yaşayan ve yardım faaliyetlerinde yer alan yazar tarafından çıkarımlar yapılmış, böylece SYDV’lerin deprem yardımları sürecindeki rolünün ortaya koyulması amaçlanmıştır. Bu süreçte SYDV’lerin sahip oldukları sosyal yardım bilgisi ve tecrübesiyle afet döneminde görev alan resmi ve özel ekiplere rehberlik, koordinasyon ve saha operasyonu anlamında destek sağladığı görülmüştür. Bu durum, SYDV’lerin acil afet yardımları yapılanmasında önemli bir bileşen olabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Social Assistance In The February 6, 2023 Earthquakes: The Role Of Social Assistance and Solidarity Foundations
2024
Yazar:  
Özet:

Natural disasters take life out of its normal course and make people in need of help. Although local and individual aids come into play after disasters, especially in major disasters, state facilities inevitably come into play. Although there are different pillars of the state's social assistance policies in Türkiye, it can be said that the organization closest to the society is the Social Assistance and Solidarity Foundations (SASF). The state provides various aid activities through SASFs organized throughout the country. On February 6, 2023, after two major earthquakes that occurred within the borders of Kahramanmaraş province, SASFs played a critical role, and also contributed to the initial work of the newly established Disaster Emergency Social Assistance teams. In the study, inferences were made by the author, who lived in the earthquake zone and took part in the aid activities aimed to reveal the role of SASFs in the earthquake aid process. In this process, it was observed that SASFs, with their social assistance knowledge and experience, provided support to the official and private teams in terms of guidance, coordination and field operations. This shows that SASFs can be an important component in the structuring of emergency disaster assistance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Akademik Yaklaşımlar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 2.044
2023 Impact/Etki : 0.32
Akademik Yaklaşımlar Dergisi