Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
COVİD-19: Pediatrik Açıdan Bakış
2021
Dergi:  
Pediatric Practice and Research
Yazar:  
Özet:

Son yılların en büyük küresel problemi haline gelen COVİD-19 Pandemisi ile birlikte ülkemizde ve dünyada toplumsal yaşam,eğitim, sağlık, ekonomi, iktisadi ve idari düzende hızlı ve güçlü değişiklikler ortaya çıkmıştır. Tüm insanlığın varlığını tehdit eden bu durum hem günümüz hem de gelecek düşüncelerimizi değiştirmiştir. Etkili yöntemlere rağmen vaka ve yoğun bakım tedavi ihtiyacı olan hasta sayısı azalmakla beraber devam etmektedir. Çocuklarda COVID-19’un erişkinlere göre daha nadir ve daha hafif seyrettiği gözlenmiştir. Ancak günümüz bilgilerine göre çocuklarla ilgili tedavi önerileri erişkin çalışmalarına göre ve çocuk hastanın durumuna göre planlanmalıdır. Bu gözden geçirme çalışmasında yaşanan pandemi sürecinin çocuklara olası etkileri ile ilgili durum literatür eşliğinde ele alınmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Covid-19: A Pediatric Point-of-view
2021
Yazar:  
Özet:

With the COVID-19 pandemic, which has become the most significant global problem in recent years, rapid and intense changes have occurred in social life, education, health, economy, financial and administrative order both in Turkey and the World. This situation that threatens human existence has changed the thoughts of today and the future. The number of cases and patients in need of intensive care treatment is decreasing; however, despite the effective methods, it continues. Compared to adults, it has been observed that COVID-19 is rarer and milder for children. Nonetheless, according to today's knowledge, treatment recommendations for children should be planned according to adult studies and the condition of the pediatric patient. In this review study, the situation regarding the pandemic period's possible effects on children is discussed with the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pediatric Practice and Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 295
Atıf : 96
Pediatric Practice and Research