Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 8
TÜRKIYE’DE GÖÇ YÖNETİMİ POLİTİKA TASARISI OLARAK VATANDAŞLIK SINAVI
2020
Dergi:  
İnönü University International Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu makale Türkiye’nin göç yönetimi alanında vatandaşlık sınavı uygulanması tasarısına odaklanmaktadır. Cumhuriyet tarihinde alınan en yüksek göçü düzenlemek için yapılan düzenlemelere rağmen, Türkiye uzun vadede daha kapsamlı ve sistematik bir yaklaşıma ihtiyaç duymaktadır. Göçün vatandaşlığa öncülük yaptığı düşünüldüğünde, birçok ülkenin göçü ve vatandaşlığa kabulü vatandaşlık kriterleri ve sınavları ile düzenlediği görülmektedir. Bu çalışma için vatandaşlık sınavı örnekleri, tarih boyunca yaygın olarak göç alan ülkeler olmaları sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık uygulamalarından alınmıştır. İlki vatandaşlık sınavlarında görece tecrübeli iken, ikincisi daha yeni ve detaylı bir model benimsemektedir. Türkiye’nin neden bu düzenlemeye ihtiyacı olduğu, kendi vatandaşlık sınavı tasarımında bu ülke örneklerinden ne ölçüde faydalanabileceği ve ne tür bir sınavın Türkiye için daha uygun olacağı bu makalede tartışılacaktır. Türkiye için tasarlanan sınav modeli sistematik bir biçimde verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Citizenship Test As A Migration Policy Proposal In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

This article focuses on proposing a citizenship test as a tool in Turkey’s migration management policies. Despite making new implementations to adjust and accommodate the highest level of migration in its republican history, Turkey needs a more comprehensive and systematic approach to the issue in the long run. As migration leads to naturalization in most cases, many countries prefer to regulate migration and naturalization with citizenship criteria as well as citizenship tests for their prospective citizens. For this study, citizenship test examples are taken from The United States (US) and the United Kingdom (UK) practices since they have been among the most popular countries for immigration throughout history. While the former has a relatively long experience in citizenship tests, the latter supports a new and more elaborated model. To what extent does Turkey take any of these countries as a model in the design of its own citizenship test? The question of why Turkey needs such regulation and what kind of test would be plausible will be discussed in this article. A proposed testing model will be given systematically specific to the Turkish case.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İnönü University International Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 1.791
2023 Impact/Etki : 0.151
İnönü University International Journal of Social Sciences