Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
YAŞAMDAN OYUNA, OYUNDAN YAŞAMA EZİLENLERİN PEDAGOJİSİ VE TİYATROSU
2003
Dergi:  
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi
Yazar:  
Özet:

19 Augusto Boal, Theater of The Oppressed, Ä spanyolcadan çev:: Charles A.& M. L. Mc Bride, London, Pluto Press, 1993 (4th ed.), s. 155 Summary: This article investigates the relationship between the pedagogy and the poetics of the oppressed. Paulo Freire in his “Pedagogy of the Oppressed” and Augusto Boal in his “Theater of the Oppressed” both attemps to change people –objects, namely students and spectators who are passive beings in the most accepted educational and theatrical systems- into subjects, that is, actors and transformers of the social or dramatic action. The pedagogy and the poetics of the oppressed is essentially the pedagogy and poetics of the liberation. The students or spectators in the Freire and Boal‟s models become or turn into student-teachers and spect-actors. In the process of “problem focused education” they free themselves; think and act for themselves by training their own solutions in dynamic action; in short, they train themselves for real action. “In this case”, as Boal mentioned in his book, “perhaps the theater (or education) is not revalutionary in itself, but it is surely a rehearsal for the revolution”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 260
Atıf : 159
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi