Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 1
Ailelerin Sosyo-Ekonomik ve Gelir Düzeylerine Bağıntılı Olarak Besin Harcama Payları
1992
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada, Ankara ilinde sosyo-ekonomik yönden farklı semtlerde yaşayan toplam 14351 ailenin gelir durumu, gelirden besine ayrılan paylan, besin artık düzeyleri, besinleri atma nedenleri, artan ve bayatlayan besinleri değerlendirme şekille ri incelenmiştir. Ailelerin aylık ortalama gelir düzeyleri düşük, orta, yüksek sosyo-ekonomik semtlerde sırasıyla 488.300 TL, 924.380 TL, 1.510.000 TL. dır. Aileler bu gelirin sırasıyla 246.916 TL, 281.558 TL ve 375.990 TL'nı beslenmeye ayırmakta, gelir düzeyi arttıkça beslenme giderlerinin, toplam gelir içindeki payı azalmaktadır. Gelir düzeyi düşük olan kesimde tahıla olan harcama daha çok, et ve süt için ayrılan pay daha azdır. Gelir düzeyi yüksek grupta ise tahılların payı azalmakta hayvansal kaynaklı besinlerin payı artmaktadır. Sosyo-ekonomik gruplara göre atılan besinlerin maliyetinin beslenme harcamaları içindeki payı % 4.29 arasında değişmektedir. En fazla atım ekmekte olmakta, küflenme ve bayatlama atım nedeni olarak belirtilmektedir. Sosyo-ekonomik düzeyi yüksek grupta atım daha yüksektir.

Anahtar Kelimeler:

The family’s social-economic and income levels
1992
Yazar:  
Özet:

In the study, a total of 14351 families living in different districts in the province of Ankara have been studied in the way of income status, income divided into nutrition, nutrition now levels, reasons for the release of foods, increasing and balancing foods. The average monthly income levels of families in low, medium, high socio-economic districts are 488,300 TL, 924,380 TL, 1.510,000 TL, respectively. is . Families allocate 246,916 TL, 281,558 TL and 375,990 TL of this income to food, as the income level increases, the share of food expenses in the total income decreases. The income level is lower than the expenditure for the crop, the share for meat and milk is less. In the high level of income, the portion of cereals is reduced and the portion of animal foods is increased. The share in the food spending of the costs of food deposited according to socio-economic groups varies between 4.29%. The majority of the casting is in the bread, and it is indicated as the cause of the casting and bite. The socio-economic level is higher in the group.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.938
2023 Impact/Etki : 0.103
Beslenme ve Diyet Dergisi