Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
Çinko-alüminyum alaşımlarda karbon nanotüp ve silisyum karbür takviyesinin aşınma performansına olan etkisinin incelenmesi
2023
Dergi:  
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma kapsamında Çinko-Alüminyum (ZA40) alaşımına SiC (Silisyum karbür) ve MWCNT (Çok duvarlı karbon nanotüp) takviyesi yapılarak, mekanik alaşımlama ve hot pres tekniği kullanılarak 700 MPa basınç altında ve 500 °C sıcaklıkta sinterlenerek hibrit kompozit malzemeler üretilmiştir. Karışımlarda %2 ile MWCNT oranı sabit tutulup SiC oranı ağırlıkça %1-2-3 ve 4% olarak hibrit numuneler üretilmiştir. Üretilen hibrit kompozit malzemelerin sertlik ve porozite gibi mekanik özellikleri belirlenip ball-on-disk aşınma test düzeneğinde 300 rpm sabit hız altında 10 ve 20N yükler kullanılarak 300 m yol alarak aşınma özellikleri incelenmiştir. Elde edilen içyapı ve aşınma yüzey görüntüleri SiC ve MWCNT takviyesinin hibrit kompozitlerin aşınma direncine önemli ölçüde katkılar sağladığı ve aşınmış yüzeylerin SEM analizlerinde aşınma mekanizmasında abrazif aşınmadan adhezif aşınmaya doğru bir geçiş olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Multi Walled Carbon Nanotube and Silicon Carbide Reinforcement On Wear Performance In Zinc-aluminium Alloys
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, hybrid composite materials were produced by adding SiC (Silicon carbide) and MWCNT (Multi-walled carbon nanotube) to Zinc-Aluminium (ZA40) alloy, sintering under 700 MPa pressure and 500 °C using mechanical alloying and hot press technique. Hybrid samples were produced with 2% MWCNT constant and SiC ratio 1-2-3 and 4% by weight in the mixtures. The mechanical properties such as hardness and porosity of the produced hybrid composite materials were determined and their wear properties were investigated by traveling 300 m using 10 and 20N loads under 300 rpm constant speed in a ball-on-disc wear test setup. The obtained microstructure and wear surface images showed that the SiC and MWCNT reinforcement contributed significantly to the wear resistance of the hybrid composites, and in the SEM analyzes of the worn surfaces, there was a transition from abrasive wear to adhesive wear in the wear mechanism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 758
Atıf : 828
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi