Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
ŞEMSETTİN TÜRKMENOĞLU’NUN ÇOBAN İLE AVCI ADLI ESERİNDE HALK KÜLTÜRÜ UNSURLARI*
2022
Dergi:  
Culture and Civilization
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Şemsettin Türkmenoğlu’nun biyografisi, edebî kişiliği ve derlemeciliği ele alınmıştır. Onun şiirinde folklorun yeri incelenmiş, şiirlerinden örnekler verilmiştir. Bu yolla Türkmenoğlu’nun Irak Türkmen folkloruna katkıları ve Türk folkloru araştırmalarında onun eserlerinin bir boşluğu doldurduğu hususu üzerinde durulmuştur. Makalede daha çok onun “Çoban ile Avcı” şiir kitabındaki folklor unsurları ele alınıp incelenmiş ve maddeler hâlinde anlatılarak şiirlerinden örnekler verilmiştir. Türkmenoğlu bu eserinde folklorun birçok yönüne dair unsurları şiirlerinde işlemiş ve böylece, dolaylı da olsa alana önemli katkılarda bulunmuştur. Bu çalışmayla Türkmenoğlu’nun ne kadar dikkatli bir gözlemci olduğu, ayrıca şiirlerine zengin Irak Türkmen folklorunu nasıl başarılı bir şekilde yedirdiği, bu yönüyle kendine has bir üslup edinmiş olduğu da anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Culture and Civilization

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1
Culture and Civilization