Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Kalça Osteoartritli Hastalarda Kalça Abduktor Kas Kuvveti Fonksiyonel Beceriler ile İlişkili Midir?
2023
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı ileri seviye unilateral kalça osteoartriti olan bireylerde kalça abduktor kas kuvveti ile fonksiyonellik arasındaki ilişkiyi incelemektir. Yöntem: Çalışmamıza yaş ortalaması 63.45±10.50 olan 44 ileri seviye unilateral kalça osteoartriti olan birey dahil edildi. Tüm bireylere Oxford kalça skoru, her iki kalçaya abduktor kas kuvveti testi, görsel ağrı skalası ve süreli kalk yürü testi uygulandı. Bulgular: Yapılan korelasyon analizinin sonucuna göre sağlam kalçanın kas kuvveti ile Oxford kalça skoru (r:0.28 p:0.03), aktivite sırasında hissedilen ağrı (r:-0.41 p:0.003) ve dinlenme sırasında hissedilen ağrı (r:-0.33 p:0.01) arasında orta dereceli ve istatistiksel olarak anlamlı ilişki saptandı. Sonuç: Unilateral kalça osteoartritli bireylerin sağlam kalça abduktor kas kuvveti ile Oxford kalça skoru ve görsel ağrı skalası arasında orta seviyeli bir ilişki bulundu. Kalça osteoartritli bireylerin ağrıya bağlı hareket kısıtlılığı sebebi ile azalan fonksiyonel seviyelerinin ilerlemesinde sağlam kalçanın kuvvetlendirilmesi önem kazanmaktadır. Aynı zamanda unilateral kalça osteoartritine bağlı ağrının azalması, fonksiyonelliğin kazanılmasında belirleyicidir.

Anahtar Kelimeler:

Is Hip Abductor Muscle Strenghth Related To Functional Capabilities In Patients With Hip Osteoarthritis
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of this study is to investigate the relationship between hip abductor muscle strength and functionality in individuals with hip osteoarthritis. Method: Forty-four individuals with end-stage unilateral hip osteoarthritis having a mean age of 63.45±10.50 were included in this study. Oxford hip score (OHS), abductor muscle strength test of both hips, visual analogue scale, and timed up and go test were applied to all individuals. Results: The correlation analysis revealed a moderate level and statistically significant relation between the muscle strength of the healthy hip and the OHS (r:0.28 p:0.03), pain during activity (r:-0.41 p:0.003), and pain at rest (r:-0.33 p:0.01). Conclusion: In patients with unilateral hip osteoarthritis, a moderate relationship between healthy hip abductor muscle strength and the OHS and visual analogue scale was found. To increase the functional level of patients with hip osteoarthritis, which is reduced due to pain-related limitations of motion, strengthening the healthy hip is crucial. In addition, the reduction of pain due to hip osteoarthritis is key to achieve functionality.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 269
Atıf : 711
2023 Impact/Etki : 0.13
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi