Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Postmodernizm ve Erkeklerin Değişen Beden İmajları: Kuşaklar Arası Bir Çalışma
2023
Dergi:  
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Cinsiyet, bireylerin biyolojik cinsiyete göre ayrılması iken; toplumsal cinsiyet, toplumsal rol ve sorumlulukların bireylerin cinsiyeti baz alınarak toplum tarafından oluşturulmasıdır. Postmodernizm, toplum kültürünün etkisi ile bireyin bedeni ve görünüşünün zihinde yarattığı resim olan beden imajı kavramlarında zamanla değişiklikler gözlemlenmektedir. Bu çalışma, postmodernizm ile erkeklerin değişen beden imajlarını kuşaklar arası farklılıklar üzerinden ortaya çıkarmak amacıyla planlanmıştır. Bu amaca ulaşılması için kişisel bakım, giyim-kuşam, aksesuar, beslenme ve spor kategorilerine ilişkin veriler nitel araştırma yöntemi kullanılarak toplanmıştır. Araştırmada X, Y ve Z kuşaklarından 5’er kişinin araştırmaya katılması ile toplam 15 kişiyle yapılandırılmış ve yarı-yapılandırılmış soru formları ile derinlemesine görüşmeler yapılmış, veriler MAXQDA programı ile içerik analiz tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, X ve Y kuşaklarının beden imajına ilişkin pratikleri ve yorumları daha çok benzerlik gösterdiği; Z kuşağında postmodernizmin etkisi ile toplumsal cinsiyet rol ve normlarını yorumlamaları, tüketim kalemleri, beden imajlarına yönelik bakım ve aksesuar pratiklerinde diğer kuşaklara göre farklılıklar olduğu görülmüştür. *Bu çalışma Prof. Dr. Hacer TOR’un danışmanlığında Tuğçe GÜNEŞ YÜCE tarafından hazırlanan “Postmodernizm ve Orta Sınıf Erkeklerin Değişen Beden İmajları: Kuşaklar Arası Bir Çalışma” başlıklı yüksek lisans tezinden üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Postmodernism and Men's Changing Body Images: A Generation-Inter-Study
2023
Yazar:  
Özet:

Gender is the division of individuals according to biological gender; social gender, social roles and responsibilities are the creation by society based on the gender of individuals. Postmodernism is observing changes over time in the concepts of body image, which is the image of the individual's body and appearance created in the mind by the influence of the social culture. This study was planned to reveal the postmodernism and the changing body images of men through intergenerational differences. For this purpose, data relating to personal care, clothing, accessories, nutrition and sports categories have been collected using the quality research method. In the study, 5 people from X, Y and Z generations participated in the study with a total of 15 people structured and semi-structured question forms, the data was analyzed using the content analysis technique with the MAXQDA program. The study found that the practices and interpretations of the X and Y generations on the body image were more similar; the influence of postmodernism and the interpretation of social gender roles and norms in the Z generations, the consumption pen, the care of the body images and the accessory practices were different from the other generations. This work is done by Prof. Dr. Under the advice of Hacer TOR, Tuğçe SUNES YÜCE is produced from a master's thesis entitled "Postmodernism and the Changing Body Images of Men of the Middle Class: A Study Between Generations".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 190
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ