Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 20
 İndirme 6
YAŞAM BOYU ÖĞRENME MERKEZİ ÖĞRETMENLERİNİN YAŞAM BOYU ÖĞRENME EĞİLİM ve YETERLİKLERİ (İSMEK ÖRNEĞİ)*
2021
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, yaşam boyu öğrenme merkezi öğretmenlerinin yaşam boyu öğrenme yeterlikleri ve eğilimleri arasındaki ilişkiyi çeşitlik değişkenler çerçevesinde ortaya koymak amaçlanmıştır. Yaşam boyu öğrenme merkezinde görev yapan öğretmenlerin, yaşam boyu öğrenme yeterlik ve eğilimlerinin yaşam boyu öğrenme felsefe ve politikası doğrultusunda olması beklenmektedir. Araştırma, yaşam boyu öğrenme merkezi öğretmenlerinin yaşam boyu öğrenme yeterlikleri ve eğilimleri arasındaki ilişkiyi çeşitli değişkenler açısından inceleyen ilişkisel tarama modeli niteliğindedir. Araştırma verileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) görev yapmakta olan öğretmenlerden elde edilmiştir. Araştırma Erdoğan ve Arsal (2016) tarafından geliştirilen ‘Yaşam boyu Öğrenme Eğilim Ölçeği’ ile Uzunboylu ve Hürsen (2011) tarafından geliştirilen ‘Yaşam Boyu Öğrenme Yeterlik Ölçeği’ ve ‘Kişisel Bilgi Formu’ kullanılarak elde edilmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre yaşam boyu öğrenme merkezi öğretmenlerinin yaşam boyu öğrenme eğilimlerinin ve yeterliklerinin ortalamanın üstünde olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Lifelong Learning Center Teachers' Lifelong Learning Skills and Capacities (Example)
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the relationship between lifelong learning skills and trends of lifelong learning centers in the framework of variables. The teachers who work in the lifetime learning center are expected to have their lifetime learning skills and trends in line with the lifetime learning philosophy and policy. The research is a relative scanning model that studies the relationship between the lifelong learning skills and trends of life learning centers in terms of various variables. Research data have been obtained from teachers who are in charge of the Arts and Vocational Education Courses (ISSMEK) of the Metropolitan Municipality of Istanbul. The research was achieved using the 'Life Learning Qualification Scale' and 'Personal Information Form' developed by Erdoğan and Arsal (2016) with the 'Life Learning Trend Scale' developed by Longboylu and Hürsen (2011). The findings from the study found that the lifetime learning centers have higher than the average lifetime learning trends and skills.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 4.153
2023 Impact/Etki : 0.396
Educational Academic Research