Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Torsion of a benign ovarian cyst in the third trimester of pregnancy: a case report
2009
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Adnexal torsion in advanced pregnancy is an uncommon emergency. It is uncommon for a normal-sized ovary to undergo torsion in advanced gestation. Presenting symptoms include severe abdominal pain, followed rapidly by maternal shock and fetal distress. A 34 years-old woman at 34 weeks gestation (gravida 5, para 4) was admitted with abdominal pain, vaginal bleeding, fever, and vomiting. On examination, in the right lower abdomen, an amorphous, predominantly hyperechogenic mass was found. Laparotomy revealed, however, that the right ovary was gangrenous and had undergone torsion. Adnexal torsion should be kept in mind in the differential diagnosis of lower abdominal pain in advanced gestation. An early diagnosis using Doppler ultrasonography of the adnexa will enable early intervention to prevent maternal shock and fetal distress. Keywords: Torsion, ovarian cyst, pregnancy   Özet İleri gebelikte adneksal torsiyon nadir bir acil durumdur. Büyük gebeliklerde normal bir overind torsiyona uğraması zordur. Olgu şiddetli karın ağrısı ve bunu izleyen hızlı maternal şok ve fetal distress ile başvurdu. Anne, 34 yaşında, gravida 5 parite 4, karın ağrısı, vajinal kanama, ateş ve kusma ile Kabul edildi. Muayenede sağ alt kadranda düzensiz şekilli, daha çok hiperekojenik olan bir kitle bulundu. Laparatomide sağ overin torsiyona uğramış ve gangranöz olduğu saptandı. İleri gebelikte alt karın ağrılarının ayırıcı tanısında adneksal torsiyon da düşünülmelidir. Adnekslerin Doppler  ultrasonografisi erken tanıda yardımcı olarak maternal şok ve fetal distresi önleyebilir. Anahtar sözcükler:Torsiyon , over kisti, gebelik

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.200
2023 Impact/Etki : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi