Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 25
 İndirme 18
Nöroradyolojide “Susceptibility Weighted Imaging sekansı” uygulamaları
2015
Dergi:  
Dicle Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Objective: Susceptibility weighted imaging (SWI) is a novel magnetic resonance technique which uses tissue magnetic susceptibility differences to generate a unique contrast, different from that of spin density, T1, T2, and T2*. The subject of this study is to display the usability and the lesion detection sensitivity of the susceptibility weighted imaging sequence at the various clinic condition in neuroradiology.Methods: Between February 2009 - May 2009 in Taksim Education and Research Hospital 180 patients, 93 (51.7%) females and 87 (48.3%) males and mean age is 51,6 , are included to this study. T2* and SWI sequences were applied to all patients additional to conventional magnetic resonance imaging (MRI) sequences by using 1,5 Tesla MRI device (Magnetom Avanto; Siemens, Erlangen, Germany). Patients were compared with conventional and T2 * sequences in terms of visibility and appearance characteristics of lesions.Results: In our study, we found out that, 12 patients have traumatic and 10 patients have non-traumatic bleeding, 17 patients have mass, 14 patients have micro bleeding spots, 18 patients have vascular malformations, 19 patients have ischemic cerebral infarct, 5 patients have cerebral mineral depositions which is related to systemic or neurodegenerative disorders, 8 patients have multiple sclerosis and 48 patients have nonspecific findings. In 30 patients no pathologic findings have been found.Conclusion: SWI sequence is a new MRI imaging sequence which is sensitive in detection of pathologies like macro-micro bleeding, mineral depositions, low-flow vascular lesions, internal architecture of the cranial masses, and also showing hemorrhagic transformations in cerebral infarcts without anatomical detail loss

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dicle Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 3.103
2023 Impact/Etki : 0.081
Dicle Tıp Dergisi