Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
EBELİK VE HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNE YÖNELİK TUTUMLARININ İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Journal of Nursology
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı; ebelik ve hemşirelik bölümü son sınıf öğrencilerinin bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik tutumlarının incelenmesidir. Yöntem: Kesitsel türdeki araştırma, Ocak – Aralık 2016 tarihleri arasında bir üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik ve ebelik bölümü son sınıf öğrencileriyle  yürütülmüştür.  Bu iki bölümün son sınıflarında 189 öğrenci aktif olarak öğrenim görmektedir. Araştırmada örnekleme yöntemine gidilmemiş, tüm öğrencilere ulaşılmaya çalışılmıştır ve 154 (%81.4) öğrenciye ulaşılmıştır. Verilerin toplanmasında demografik bilgi formu ile bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik tutum ölçeği kullanılmıştır. Demografik özellikler tanımlayıcı istatistikler kullanılarak incelenmiştir. İkili grupların karşılaştırılmasında Mann Whitney-U testi,  çoklu grupların karşılaştırılmasında Kruskall Wallis analizi kullanılmıştır. Bulgular: Hemşirelik öğrencilerinin %86.9’u akıllı telefona, %86’sı internet erişimine, %53.3’ü bilgisayara ve %36.4’ü tablete sahiptir. Ebelik öğrencilerinin ise %91.5’i akıllı telefona, tamamı internet erişimine, %53.2’si bilgisayara ve %27.7’si tablete sahiptir. Hemşirelik bölümünde ölçek puan ortalaması 55.38±16.72, ebelik bölümünde ise 49.11±15.94’dür ve bölümler arasındaki puan ortalaması anlamlı değildir (p>0.05). Hemşirelik öğrencilerinde bilgisayara sahip olma durumuna göre,  ebelik bölümünde ise bilgisayar ve tablete sahip olma durumuna göre puan ortalaması anlamlı olarak değişmektedir (p<0.05). Ayrıca ebelik öğrencilerinde yaş ile bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik tutum ölçeği puanı arasında negatif yönlü düşük düzeyli bir ilişki vardır (p<0.05). Sonuçr: Öğrencilerin düşük-orta seviyede bir puana sahip oldukları söylenebilir. Hemşirelik bölümü öğrencilerinde bir bilgisayara sahip olanların, ebelik bölümünde ise bilgisayara ve tablete sahip olanların ölçek puan ortalaması daha yüksektir. Deneysel çalışmalarla bu alana özgü tutumlarının iyileştirilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Students of the Department of Education and Nursing review of information and communication technologies
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this research is to study the attitudes of the graduate students of the abortion and nursing department towards information and communication technologies. Method: Cutting-edge type research was carried out between January and December 2016 with students of the University's Faculty of Health Sciences department of nursing and abortion.  In the last classes of these two sections, 189 students are actively studying. The study did not go to the sampling method, it was tried to reach all students and 154 (81.4%) students were reached. In data collection, the demographic information form and the scale of attitude towards information and communication technologies have been used. Demographic characteristics have been studied using identifying statistics. The Mann Whitney-U test was used in the Kruskall Wallis analysis in comparison of multiple groups. 86.9% of nursing students have access to the internet, 86% have access to the smartphone, 53.3% have access to the computer and 36.4% have access to the tablet. 91.5 percent of students have smartphone, 53.2 percent have computer, and 27.7 percent have tablet. The scale score in the nursing section is 55.38±16.72, and in the abortion section is 49.11±15.94, and the scale score between the sections is not meaningful (p>0.05). The average score varies significantly depending on the status of having a computer in nursing students, while the average score varies significantly depending on the status of having a computer and a tablet (p<0.05). There is also a negative low-level relationship between the age and the scale of attitude to information and communication technologies (p<0.05). Result: Students can be said to have a low-mediate level score. The average scale score of those who have a computer in the Nursing Department is higher than those who have a computer and a tablet in the Nursing Department. Experimental studies suggest improving their own attitudes to this area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Nursology

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 10.872
2023 Impact/Etki : 0.11
Journal of Nursology