Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Myokard perfüzyon sintigrafisi için klinisyenlerin endikasyonları
2015
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Bu çalışmada hangi klinik endikasyonlarla hastaların myokard perfüzyon sintigrafisine MPS sevk edildiğini araştırmayı amaçladık. YÖNTEMLER: Bölümümüze MPS için gönderilen hastaları, koroner arter hastalığı KAH öyküsü, KAH için risk faktörleri, yaş ve cinsiyete göre retrospektif olarak inceledik. MPS için endikasyonlar şu şekilde beş kategoriye ayrıldı: KAH tanısı; koroner stenozun etkisinin araştırılması; canlılık tayini; kardiak-dışı cerrahi için cerrahi öncesi risk tayini; tedavi etkinliğinin araştırılması. BULGULAR: 770 hasta çalışmaya dahil edildi. Hastaların çoğunluğu 531 hasta, %69 KAH tanısı için MPS' ye sevkedildi ve bunların çoğunluğu KAH için düşük riskli hastalardı 369 hasta, %69,5 . 531 hastanın 128'i KAH için orta riskli, 34'ü ise yüksek riskli hasta grubundaydı. MPS için diğer endikasyonlar, tedavi etkinliğinin belirlenmesi %24,9 , koroner stenozun etkisinin tayini % 3,8 , cerrahi öncesi risk değerlendirmesi % 1,7 ve canlılık tayini %0,6 idi. SONUÇ: Bulgularımız MPS' nin bölgemizde etkin bir şekilde kullanılmadığını göstermektedir. Cerrahi öncesi risk değerlendirmesi, canlılık ve koroner stenozun fonksiyonelliğinin araştırılmasını içeren birçok endikasyon nadiren kullanılmaktadır. KAH için düşük risk grubundaki hastalar ise uygunsuz olarak MPS'ye gönderilen hastaların çoğunluğunu oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Myokard perfüzyon sintigrafisi for clinisyenlerin endikasyonları
2015
Yazar:  
Özet:

Objective: In this study, we aimed at investigating which clinical indications in patients are transmitted to MPS to myocardial perfusion syntigraphy. Methods: Patients sent to our department for MPS, the history of the coronary arterial disease, the risk factors for the coronary arterial disease, the age and gender are examined retrospectively. Indications for MPS were divided into five categories as follows: CH diagnosis; study of the effect of coronary stenosis; determination of vitality; pre-chirurgical risk determination for cardiovascular surgery; study of the therapeutic effectiveness. 770 patients were involved in the study. The majority of patients were 531 patients, 69% were sent to MPS for the diagnosis of CA, and most of them were patients with low risk for CA, 369 patients, 69.5% . 128 of the 531 patients were in the middle-risk group and 34 were in the high-risk group. Other indications for MPS were the determination of therapeutic effectiveness of 24.9%, the determination of coronary stenosis effect of 3.8%, the pre-chirurgical risk assessment of 1.7%, and the determination of vitality of 0.6%. RESULTS: Our findings show that MPS is not effectively used in our area. Many indications including pre-chirurgical risk assessment, vitality and the study of the functionality of coronary stenosis are rarely used. Patients in the low-risk group for CA are the majority of patients inappropriately sent to the MPS.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 568
Atıf : 334
2023 Impact/Etki : 0.05
Abant Tıp Dergisi