Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
İnovasyon için Yenilikçi Yönetim Sistemi Yaklaşımları
2023
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kuruluşlar inovasyonun etkili gücünden hareketle inovasyonu etkin yönetecekleri bir yönetim sistemi oluşturma ihtiyacı içinde hareket etmektedirler. Standartlar ile inovasyon arasında ise karmaşık ve dinamik bir ilişki olduğu bilinmektedir. Bu araştırma, küresel olarak var olan ilk ulusal sertifikalandırılabilir standartlardan olan Ar-Ge yönetim sistemi UNE 166002 ile inovasyon yönetim sistemi olan ISO 56001 standartlarına odaklanmıştır. Amaç; kuruluşların inovasyon yönetim yeteneklerini artırmak için onlara faydalı olacak yönetim sistemlerini açıklamaktır. Bu makale ile yapılan literatür taramasında ilk olarak, inovasyon yönetimi ile yönetim sistemleri gözden geçirilmiş; ikinci olarak aralarındaki ilişki mevcut araştırmanın öncülleri olarak ortaya konulmuş ve kuruluşlar için katkıları belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Innovative Management System Approaches For Innovation
2023
Yazar:  
Özet:

Organizations act in the need of creating a management system in which they will manage innovation effectively, based on the effective power of innovation. It is known that there is a complex and dynamic relationship between standards and innovation. This research focused on the R&D management system UNE 166002, one of the first national certifiable standards to exist globally, and ISO 56001 standards, the innovation management system. Aim; To explain the management systems that will be beneficial for organizations to increase their innovation management capabilities. In the literature review made with this article, firstly, innovation management and management systems were reviewed; secondly, the relationship between them is presented as the premises of the current research and their contributions to the organizations are indicated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.956
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi