Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 139
 İndirme 37
TMS-23 BORÇLANMA MALİYETLERİ STANDARDI; MURABAHA SUKUKU’NUN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir girişimcinin uzun vadedeki amacı, istikrarlı bir büyümenin yanı sıra sahip olduğu varlıklarını korumak ve kârlılığını artırmaktır. Bu aşamada girişimci, işletmenin önceki dönem finansal verilerinin yardımıyla, geleceğe yönelik stratejik finansal öngörülerde bulunarak işletmenin sürekliliğine yön verecek finansal planlamalara ihtiyaç duymaktadır. İşletmeler süreklilik kavramının gereği olarak büyümek ve hayatta kalabilmek için sürekli olarak yenilenmeye muhtaçtırlar. Yeni teknolojileri yakalamak için yeni yatırımlar yapmak ve mevcut yatırım alanlarını genişletmek zorundadırlar. İşletmelerin bu yatırımları gerçekleştirebilmesi için maliyeti düşük fon kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Fon ihtiyaçlarının finansmanında öz kaynaklar dışındaki tek alternatif yabancı kaynaklardır. Geleneksel bankacılık ve finans sektöründen sağlanan faizli kredilerle birlikte İslami finansman aracı olan “sukuk” da alternatif bir finansman aracıdır. İslami finans kurumlarından olan katılım bankacılığının hizmetlerinden murabaha sukuku, işletmelerin yatırımlarının finansmanlarında kullanabileceği uzun vadeli bir finansman seçeneğidir. Vade farkının kâr payı esaslı olarak hesaplandığı murabaha sukukunun TMS 23 Standardına göre muhasebeleştirilmesinin incelendiği bu çalışmada, standardın içeriği ve esasları çerçevesinde örnek uygulamaya yer verilerek muhasebe kayıtları yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

TMS-23 debt rates standards; the accounting of MURABAHA SUKUKU
2020
Yazar:  
Özet:

The long-term goal of a entrepreneur is to preserve its assets and increase its profitability in addition to a stable growth. At this stage, the entrepreneur needs financial planning to guide the continuity of the enterprise by providing strategic financial forecasts for the future, with the help of the company’s previous period financial data. Companies need continuous renewal to grow and survive due to the concept of continuity. They have to make new investments to capture new technologies and expand existing investment areas. Companies need low-cost funds to make these investments possible. The only alternative foreign resources in the financing of the fund needs are other than the own resources. "Sukuk", which is the Islamic financing tool, along with the interest loans provided from the traditional banking and financial sector, is also an alternative financing tool. Murabaha sukuku from the services of participating banking from Islamic financial institutions is a long-term financing option that can use in the financing of their investments. In this study, where the profit share of the valve difference is calculated basically, the accounting of the murabah sukuk according to the TMS 23 Standard is studied, the standard's content and principles are included in the sample application and accounting records are made.

Anahtar Kelimeler:

Tas-23 Debt Cost Standard; Accounting Of Murabaha Sukuk
2020
Yazar:  
Özet:

The long-term goal of an entrepreneur is to maintain assets and increase profitability, as well as stable growth. At this stage, the entrepreneur needs financial planning that will guide the continuity of the business by making strategic financial predictions for the future with the help of the previous period's financial data. Businesses need to be constantly renewed in order to grow and survive as a requirement of the concept of continuity. They have to make new investments and expand the existing investment areas in order to catch new technologies. In order for businesses to realize these investments, they need low cost funds. In the financing of funding needs, foreign sources are the only alternative except equities. “Sukuk”, an Islamic financing tool along with interest loans from the traditional banking and finance sector, is also an alternative financing tool. Murabaha law, one of the services of participation banking, one of the Islamic financial institutions, is a long-term financing option that businesses can use in financing their investments. In this study, in which the accounting of the murabaha sukuk in accordance with the TAS 23 Standard, the maturity difference is calculated on the basis of dividend, in this study, accounting records were made by including the sample application within the scope and content of the standard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 1.690
2023 Impact/Etki : 0.379
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi