Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
Özel Yetenekli Çocukların Mizah Duyguları ve Arkadaşlık İlişkileri
2021
Dergi:  
KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma özel yetenekli çocukların mizah duyguları ve arkadaşlık ilişkilerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışma grubunu bir Bilim ve Sanat Merkezinde öğrenim gören 6.,7.ve 8.inci sınıf düzeyindeki 87 özel yetenekli çocuk oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak Akran İlişkileri Ölçeği ile Okul Çocukları için Çok Boyutlu Mizah Duygusu Ölçeği kullanılmıştır. Veriler SPSS 22.0 programında Varyans Analizi, Kruskal Wallis Testi, korelasyon ve t testi kullanılarak değerlendirilmiştir. Bulgular: Yapılan değerlendirmeler sonucunda cinsiyete göre akran ilişkilerinin ve mizah becerilerinin değişim gösterdiği; çocukların yaşları ile mizah becerileri arasında anlamlı farklılık olduğu saptanmıştır. Yaş büyüdükçe akran ilişkilerinde ve mizah duygusunda artma meydana gelmektedir. Mizah becerileri olan çocukların akran ilişkilerinin daha yüksek düzeyde olduğu belirlenmiştir. Sonuç: Çalışma grubundakilerin mizah yaratma, mizahı anlama, mizahla başetme becerileri ile akran ilişkileri arasında anlamlı ilişki saptanmıştır. Anne eğitim durumunun akran ilişkilerini etkilediği, üniversite mezunu annelerin çocuklarında akran ilişkilerinin daha fazla olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi