Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 55
 İndirme 12
TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ MÜLTECİLERİN ENTEGRASYONUNDA YAŞAM BOYU EĞİTİM
2021
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, yıllardır Afganistan, Irak, İran ve Suriye başta olmak üzere pek çok ülkeden göç almaktadır. Suriye, 2011 yılından bu yana bu ülkelerin başında gelmektedir. 2012 yılında Türkiye’de 14.237 Suriyeli mülteci bulunurken, 2021 yılında bu sayı 3 milyon 690 bin 896’ya ulaşmıştır. Türkiye, dünya tarihinde zorunlu, düzensiz, toplu, ani ve kitlesel olarak ortaya çıkan az sayıdaki göç olgularından biriyle karşı karşıya kalmıştır. Bu bağlamda Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonu önemli ve ciddi bir durumdur. Bu noktadan hareketle yapılan çalışmada, yaşam boyu eğitim süreçlerinin Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonunu kolaylaştırma açısından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Literatür taramaya dayalı gerçekleştirilen bu çalışmada, Suriyeli mültecilerin eğitim düzeylerinin arttırılması, mesleki ve kişisel gelişimlerinin sağlanması, ekonomiye katma değer üretebilmeleri ve topluma entegrasyonunun gerçekleştirilebilmesi için yaşam boyu eğitimin önemli bir araç olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucunda, Suriyeli mültecilere yönelik dil kurslarının yaygınlaştırılması, kültürel oryantasyon çalışmalarının geliştirilmesi ve kültürlerarası yetkinliklerin iyileştirilmesi, uzaktan ve açık öğretim imkanlarının çeşitlendirilmesi, eğitimde fırsat eşitliğine imkân sağlanması kapsamında yaşam boyu eğitimin belirleyici rol oynayacağı düşünülmektedir. Eğitim ve öğretim alanında göç ve entegrasyon kavramı üzerine yapılmış çalışmalar olsa da yaşam boyu eğitim bağlamında konunun çok boyutlu değerlendirilebilmesi ve öneminin vurgulanabilmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiği önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Life-long training in the integration of Syrian refugees in Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

For years, Turkey has migrated from many countries, mainly Afghanistan, Iraq, Iran and Syria. Syria has been in the top of these countries since 2011. In 2012 there were 14,237 Syrian refugees in Turkey, and in 2021 this number reached 3 million 690 thousand 896 refugees. Turkey has faced one of the few immigration phenomena that have occurred forced, irregular, massive, suddenly and massively in the world history. In this context, the integration of Syrian refugees under temporary protection in Turkey is an important and serious situation. From this point on, the study is aimed at evaluating lifelong education processes in terms of facilitating the integration of Syrian refugees in Turkey into society. This study, based on literature scan, found that lifelong education is an important tool for increasing the level of education, providing professional and personal development for Syrian refugees, producing added value to the economy and achieving integration into society. According to the study, the spread of language courses for Syrian refugees, the development of cultural orientation studies and the improvement of intercultural competencies, the diversification of distance and open learning facilities, and the possibility of equal opportunities in education, the lifelong education is believed to play a decisive role. Although studies have been done on the concept of migration and integration in the field of education and education, it is recommended that more research is carried out in the context of lifelong education in order to be multi-dimensional and emphasized the importance of the subject.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.160
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi