Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Hakkari Ekolojik Koşullarında Farklı Ekim Zamanlarının Bazı Aspir (Carthamus tinctorius L.) Çeşitlerinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
2019
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, bazı aspir çeşitlerinde farklı ekim zamanlarının verim ve kalite üzerine etkilerini incelemek amacıyla 2014 yılında Hakkari kuru koşullarında yürütülmüştür. Tesadüf Bloklarında Bölünmüş Parseller deneme desenine göre kurulan denemede, ekim zamanları (1 Nisan, 15 Nisan, 30 Nisan) ana parsellere, çeşitler ise (Dinçer, Remzibey-05, Linas) alt parsellere yerleştirilmiştir. Araştırmada bitki boyu, ana dal sayısı, tabla sayısı, tabla çapı, tablada tane sayısı, bin tane ağırlığı, tane verimi, kuru taç yaprağı verimi, ham yağ oranı, ham protein oranı, ham yağ verimi ve ham protein verimi gibi karakterler incelenmiştir. Elde edilen verilere göre, tane verimi, yağ verimi, protein verimi ve taç yaprağı verimi bakımından ekim zamanı, çeşit ve ekim zamanı x çeşit interaksiyonları önemli bulunmuş ve ekim zamanı geciktikçe bu verim değerlerinin azaldığı belirlenmiştir. En yüksek tane, taç yaprağı, yağ ve protein verimleri sırasıyla 158.5 kg da-1, 17.0 kg da-1, 39.5 kg da-1, 24.4 kg da-1 ile 1 Nisan’da yapılan ilk ekimden elde edilirken, en düşük değerleri ise (sırasıyla 83.8 kg da-1, 11.8 kg da-1, 19.2 kg da-1, 12.2 kg da-1) 30 Nisan’da yapılan son ekim zamanında belirlenmiştir. Araştırmada en yüksek tane verimi, yağ oranı ve yağ verimi değerleri (sırasıyla 152.9 kg da-1, %28.0, 42.9 kg da-1) Remzibey-05 çeşidinde saptanırken, en yüksek taç yaprağı verimi (21 kg da-1) ise Dinçer çeşidinden elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects on Efficiency and Quality in Some Varieties of Aspir (Carthamus tinctorius L.)
2019
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in 2014 in the Hokkaido dry conditions with the aim of studying the effects of different times of October on efficiency and quality in some aspirin varieties. In the trial established according to the test pattern of Divided Parsels in random blocks, October times (1 April, 15 April, 30 April) were placed on the main parsels and varieties (Dinçer, Remzibey-05, Linas) on the lower parsels. The study studied characteristics such as plant length, main branch number, table number, table diameter, table number one, a thousand weight, one yield, dry crown leaf yield, raw fat ratio, raw protein ratio, raw fat yield and raw protein yield. According to the data obtained, the interactions of the varieties of October time, varieties and x varieties were significant in terms of one production, oil production, protein production and crown leaf production, and the varieties of October time were determined that the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties of the varieties. The highest crown leaf, oil and protein yields are achieved from the first October, respectively 158.5 kg to-1, 17.0 kg to-1, 39.5 kg to-1, 24.4 kg to-1, while the lowest values (respectively 83.8 kg to-1, 11.8 kg to-1, 19.2 kg to-1, 12.2 kg to-1) are determined at the last October time, 30 April. The highest yield, fat ratio and fat yield values (secondly 152.9 kg and 1, 28.0, 42.9 kg and 1) were determined in Remzibey-05, while the highest yield of crown leaves (21 kg and 1) was obtained from Dinçer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 666
2023 Impact/Etki : 0.054
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi