Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 27
MÜZİK ÖĞRETMENİ ADAYLARININ VE GSL ÖĞRENCİLERİNİN YANFLÜT KAVRAMINA İLİŞKİN ALGILARININ METAFORLAR ARACILIĞIYLA İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, müzik öğretmeni adaylarının ve GSL öğrencilerinin yanflüt kavramına ilişkin algılarının metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarılmasıdır. Çalışma grubunu 2017-2018 eğitim öğretim yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik bölümünde öğrenim gören 33 yanflüt öğrencisi ile GSL’nde öğrenim görmekte olan 14 yanflüt öğrencisi toplamda 47 öğrenci oluşturmaktadır. Çalışmanın verileri “yanflüt ……. gibidir. Çünkü ………..” cümlesini içeren açık uçlu bir anket formuyla toplanmıştır. Araştırmada nitel araştırma deseni kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Bu çalışmada veriler içerik analizi aşamaları dikkate alınarak kodlama ve ayıklama, kategori geliştirme, geçerlik ve güvenirlik, verilerin yorumlanması başlıkları altında analiz edilmiştir. Öğretmen adaylarının ve öğrencilerin yanflüt kavramına ilişkin 31 adet metafor ürettikleri tespit edilmiştir. Bu metaforlarda 7 farklı kavramsal kategori altında toplanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre; “huzur, sakinlik ve dinginlik veren bir müzik çalgısı olarak yanflüt” (f=30) kategorisinin en sık katılım gösterilen kategori olduğu tespit edilmiştir. Bu kategoriyi “hassas ve özel hissettiren” (f=4), “değişkenlik gösteren” (f=4), “bağımlılık yapan” (f=2), “başka yerlere yolculuk edilmesini sağlayan” (f=3), “yaşam kaynağı” (f=2), “hayranlık uyandıran bir müzik çalgısı olarak yanflüt” (f=2) kategorilerinin takip ettiği belirlenmiştir. Çalışma sonuçlarına göre üretilen metaforların, öğretmen adaylarının ve öğrencilerin yanflüt kavramına yükledikleri anlamların genel olarak olumlu ve çeşitli olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research