Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Hemşirelik Öğrencilerinin İyi Ölüm Algısına Yönelik Tutumlarının İncelenmesi
2022
Dergi:  
Journal of Nursology
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, bir üniversitedeki hemşirelik öğrencilerinin iyi ölüm algısına yönelik tutumlarını ve bunu etkileyen etmenleri incelemek amacıyla yapılmıştır. Yöntemler: Bu tanımlayıcı araştırmanın evrenini 2016–2017 öğretim yılında bir üniversitenin Hemşirelik Fakültesi’nde son sınıfta okuyan tüm öğrenciler (N=393) oluşturmuştur. Çalışmaya katılmayı kabul eden toplam 315 öğrenci çalışma kapsamına alınmıştır. Araştırmada veriler, Öğrenci Tanıtıcı Bilgi Formu ve İyi Ölüm Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde Mann Whitney U ve Kruskal Wallis testi kullanılmıştır. Araştırmanın yapılabilmesi için etik kuruldan, araştırmanın yapıldığı kurumdan ve öğrencilerden yazılı izin alınmıştır. Bulgular: Öğrencilerin çoğu (%98,4) 21–25 yaş grubunda, %79,4’ünün terminal dönemdeki hastaya bakım verdiği, %64,1’inin terminal dönemdeki hastanın bakımı için kendisini yeterli görmediği, %60,3’ünün ölüm konusunda eğitim aldığı, %93,7’sinin iyi ölümün hasta için çok önemli olduğunu düşündüğü, %94,6’sının iyi ölümü hastanın en az acı ile hayatının son bulması olarak tanımladığı bulunmuştur. Öğrencilerin İyi Ölüm Ölçeği’nin puan ortalaması 56,12 ± 7,06 olarak bulunmuştur. Ölüm konusunda eğitim alan, iyi ölümün çok önemli olduğunu düşünen öğrencilerin iyi ölüm algısına yönelik tutumlarının daha olumlu olduğu saptanmıştır. Sonuç: Hemşirelik öğrencilerin iyi ölüm algılarına ilişkin tutumlarının oldukça olumlu olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Nursing Students’ Attitudes Towards Perceptions Of Good Death
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: Our study aimed to examine the attitudes toward perception of good death of senior nursing students and the factors affecting it. Methods: The population of the descriptive study consisted of the senior students (N=393) studying in the Nursing Faculty of a university in 2016–2017. A total of 315 students who agreed to participate in the study were included in the sample. Data in the study were collected using the Student’s Introductory Information Form and the Good Death Scale. The Kruskal–Wallis and Mann–Whitney U-tests were used for data analysis. Written consent was obtained from the ethics committee, the institution where the research was conducted, and the students. Results: Most students (98.4%) were between the ages of 21 and 25 years, 79.4% had cared for terminally ill patients during clinical practice, 64.1% had felt incompetent about caring for terminally ill patients, 60.3% had received training on death, 93.7% considered good death to be particularly important for patients, and 94.6% defined good death as the patient dying with the least pain. Students had a mean Good Death Scale score of 56.12 ± 7.06. Students who had received training on death and those who considered good death particularly important for the patient had more positive attitudes toward perceptions of good death. Conclusion: Nursing students’ attitudes toward good death perceptions were found to be very positive.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Nursology

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 10.754
2023 Impact/Etki : 0.11
Journal of Nursology