Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Obez Prepubertal Çocuklarda Ortalama Trombosit Hacmi
2018
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bir trombosit aktivasyon belirteci olan ortalama trombosit hacmi OTH , erişkinlerde, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar ile ilişkili bulunmuştur. Ancak çocukluk yaş grubunda OTH ile obezite arasındaki ilişkiyi inceleyen az sayıda çalışma mevcuttur. Bu kesitsel çalışmanın amacı; obez prepubertal çocukların OTH değerleri ile sağlıklı kontrollerin OTH değerlerini karşılaştırmaktır. Gereç ve Yöntemler: Çocuk endokrin polikliniğinde obezite tanısı almış, yaşları 6-10,5 yıl arasında değişen 51 prepubertal çocuk ve çocuk endokrin polikliniğine genel kontrol amacıyla başvurmuş sağlıklı ve normal tartılı 46 prepubertal çocuk çalışmaya dahil edilmiştir. Bulgular: Trombosit sayısı, OTH ve trombosit dağılım genişliği TDG parametrelerinde, hasta ve kontrol grupları arasında istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmadı p>0,05 . Bu üç parametre ile; vücut kütle indeksi, bel çevresi, kalça çevresi, kan şekeri, insülin, tiroid fonksiyon testleri, karaciğer fonksiyon testleri ve lipid profi li arasında herhangi bir korelasyon saptanmadı p>0,05 . Sonuç: Ortalama trombosit hacmi çocukluk yaş grubunda obezite ile ilişkili gözükmemektedir. Bu sonucun desteklenmesi için çocuklarda yapılacak daha geniş örneklemli prospektif çalışmalara ihtiyaç vardır

Anahtar Kelimeler:

Prepubertal obesity in children
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The average volume of thrombocytes, which is a trombocyt activation indicator, has been found associated with obesity and cardiovascular diseases in adults. However, there are few studies in the childhood age group that study the relationship between OTH and obesity. The purpose of this cutting study is to compare the OTH values of obese prepubertal children with the OTH values of healthy controls. Tools and Methods: Healthy and normally considered 46 Prepubertal children who were diagnosed with obesity in the child's endocrine clinic, with age ranging from 6 to 10.5 years and who were applied to the child's endocrine clinic for general control. Results: The number of thrombocytes, the OTH and the thrombocytes distribution width in the TDG parameters, there was no statistically significant difference between the patient and the control groups p>0,05 . With these three parameters; no correlation between body mass index, back circle, back circle, blood sugar, insulin, thyroid function tests, liver function tests and lipid prof li has been found p>0,05 . The average volume of thrombocytes does not appear to be associated with obesity in childhood age. This result requires wider sample prospective studies in children to support this result.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 203
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi