Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Skolyoz Cerrahisinde Allojenik Eritrosit Süspansiyonu Transfüzyonunun Erken Dönem Postoperatif Etkileri
2020
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Skolyoz cerrahisi sırasında intraoperatif kan kaybı sıklıkla kan transfüzyonuyla sonuçlanmaktadır. Allojenik kan transfüzyonunun bazı hasta populasyonunda sonuçları olumsuz etkilediği gösterilmiştir. Çalışmamızdaki primer amacımız skolyoz cerrahisinde intraoperatif kan transfüzyonunun postoperatif kan transfüzyon oranına ve erken dönem postoperatif sonuçlara etkisini belirlemektir.Gereç ve Yöntemler: 2009-2014 yılları arasında skolyoz cerrahisi geçiren 202 hasta retrospektif olarak incelendi. İntraoperatif transfüzyon yapılan ve intraoperatif transfüzyon yapılmayan hastalarda postoperatif eritrosit süspansiyonu kullanımı, postoperatif mekanik ventilasyon süreleri, Yoğun Bakımda ve Anestezi Sonrası Bakım Ünitesinde kalış ve hastaneden taburculuk süreleri karşılaştırıldı. Sonra sadece intraoperatif transfüzyon yapılan, hem intraoperatif hem de postoperatif transfüzyon yapılan, sadece postoperatif transfüzyon yapılan ve transfüzyon yapılmayan hastalar karşılaştırıldı. Bulgular: Postoperatif kan transfüzyon oranları ve hastaneden taburculuk süreleri intraoperatif transfüzyon yapılan hastalarda intraoperatif transfüzyon yapılmayan hastalara göre anlamlı derecede yüksekti p

Anahtar Kelimeler:

Early Postoperative Effects Of Allogenic Red Blood Cell Transfusion In Scoliosis Surgery
2020
Yazar:  
Özet:

Objective: Intraoperative blood loss during scoliosis surgery often leads to blood transfusion. Allogenic blood transfusion affects outcomes negatively in several patient populations. Our primary aim was to determine the influence of intraoperative blood transfusion on the postoperative blood transfusion rate and early postoperative outcomes in scoliosis surgery.Material and Methods: A total of 202 patients who had undergone scoliosis surgery between 2009 and 2014 were included in this retrospective study. Postoperative red-blood cell usage, postoperative mechanical ventilation, İntensive Care and Post Anesthesia Care Unit stay, and postoperative hospital discharge times were compared between intraoperatively-transfused and intraoperativelynon-transfused patients. Only intraoperatively-transfused, both intraoperatively and postoperatively transfused, only postoperatively transfused and patients with no transfusion were also compared. Results: Postoperative blood transfusion rates and hospital discharge times were significantly higher in intraoperatively transfused patients than intraoperatively-non-transfused patients p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 202
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi