Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Post-Modern Dönem Kentsel Toplumsal Hareketlerine İlişkin Bir Literatür İncelemesi
2021
Dergi:  
Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarihsel süreç içerisinde siyasal, ekonomik, kültürel ve teknolojik alanlarda meydana gelen dönüşümler, her alanda olduğu gibi kentsel toplumsal hareketlerin şekillenmesinde de etkili olmuştur. Bu değişimin yaşanmasında ekonomik, siyasal, kültürel ve ideolojik etkenler olduğu kadar değişen haberleşme ağları da önemli rol oynamıştır. Bireylerin mobil iletişim araçları ve sosyal medya aracılığıyla daha kolay iletişime geçebilmeleri onların sosyal hareketliliğini de artırmıştır. Bunun neticesinde eski sınıf temelli toplumsal hareketlerin yerini küreselleşme ile birlikte post-modern temelli kentsel toplumsal hareketler almıştır. Başka bir deyişle, işçi sınıfı hareketleri ile özdeşleşmiş olan toplumsal hareketler artık çevre, özgürlük ve barış hareketleri gibi evrensel değerler etrafında şekillenmeye başlamıştır. Post-modern dönem ile birlikte bilgi iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ışığında toplumsal hareketlerin örgütlenme ve eylem biçimleri değişmiştir. Artık internet ve mobil iletişim araçları aracılığıyla eylemler ulusal sınırları aşarak kolektif bir yapıda çözüm önerileri üretilmesine olanak sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi