Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Kafa İçi Kitle Lezyonları ile İlişkili Beyin Ödemine Bağlı Kuadripareziye İkincil Rabdomyoliz
2021
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Rabdomiyoliz, hasarlanmış iskelet kası hücre içeriğinin dolaşıma salınması sonucu gelişen ve bazen hayatı tehdit eden sonuçları olan karmaşık bir tıbbi durumdur. Travma, ilaçlar, toksinler, enfeksiyonlar, metabolik anormallikler, ısı ilişkili durumlar, uzun süreli hareketsizlik ve aşırı egzersiz nedensel faktörler arasında olabilir. Olgu Sunumu: Nadir bir nedenden dolayı rabdomiyoliz gelişen ileri yaşta bir kadın hasta sunuyoruz: intrakraniyal kitle lezyonlarıyla ilişkili beyin ödemine bağlı akut kuadripareze sekonder rabdomiyoliz. Sonuç: Rabdomiyoliz nörolojik patolojiler sonucu gelişen akut kuadripareziye bağlı nadir görülen bir komplikasyon olabilir. Rabdomiyoliz hayatı tehdit edebilecek sonuçlar doğurabileceği için klinisyenlerce erken tanı ve tedavisi önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Secondary Rabdomyol to Quadriparesis Related to Brain Payment Related to Inner Headaches
2021
Yazar:  
Özet:

Rabdomyolysis is a complex medical condition that develops as a result of the circulation of the damaged muscle cell content and sometimes has life-threatening consequences. Trauma, drugs, toxins, infections, metabolic abnormalities, heat-related conditions, prolonged inactivity and excessive exercise can be among the causal factors. Fact Presentation: For a rare reason, we present an older female patient developing rabdomyolism: acute quadriparesis is a secondary rabdomyolism associated with brain swelling associated with intrakranial mass injury. The result: Rabdomyolysis may be a rare complication associated with acute quadriparesis that develops as a result of neurological pathologies. Early diagnosis and treatment by clinics is important because the radomiolysis may result in life-threatening consequences.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 2.196
2023 Impact/Etki : 0.048
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi