Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
TÜRKİYE’DEKİ İSLAMİ ENDEKSLERİN ZAYIF FORM BİLGİSEL ETKİNLİKLERİ
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde katılım ekonomileri hacmi ve ürünleri büyüme ve çeşitlenme eğilimindedir. Katılımlı ekonomik sistem içerisinde en önemli yatırım araçlarından birisi de katılım endeksleri ve bünyesindeki hisse senetleridir. Bu çalışmanın amacı Türkiye’deki İslami endekslerin zayıf form bilgisel etkinliklerini incelemektir. Bu amaç çerçevesi içerisinde Katılım 50, Katılım 30 ve Model Portföy endekslerinin 14.02.2014-02.03.2020 tarihleri arasındaki haftalık değerleri kullanılarak 1 yıllık örneklemli hareket eden pencereler ile birinci derece otokorelasyon analizleri gerçekleştirilmiştir. Analizler sonucunda Türkiye’deki İslami endekslerin genel olarak zayıf form bilgisel etkinliğe sahip olmakla birlikte belirli tarihlerde zayıf form bilgisel etkinlikten sapmalar gerçekleştiği ve zayıf form bilgisel etkinliğin zaman içerisinde değişim gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır. Elde edilen bu sonuçlar Katılım 50, Katılım 30 ve Model Portföy endekslerine yatırım gerçekleştirmek isteyen yatırımcıların endekslerin geçmiş değerlerini kullanarak belirli tarihlerdeki değerlerini tahmin edebileceğini ve dolayısıyla anormal getiriler sağlayabileceklerini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Islamic Index in Turkey's Negative Forms
2020
Yazar:  
Özet:

Today, the participating economies tend to grow and diversify their volume and products. One of the most important instruments of investment within the participating economic system is the participation index and the shares within it. The aim of this study is to explore the weak forms of information activities of Islamic Indices in Turkey. Within this goal framework, first-degree self-correlation analyses have been carried out using the weekly values of the Participation 50, Participation 30 and Model Portfolio Indices between 14.02.2014-02.03.2020 and 1 year-long sampling moving windows. The results of the analyses have found that Islamic indicators in Turkey generally have a weak form of information activity, but in certain dates there are deviations from the weak form of information activity and the weak form of information activity changes over time. These findings show that investors who want to invest in Participation 50, Participation 30 and Model Portfolio Indices can use their previous values to predict their values at specific dates and therefore provide abnormal returns.

Anahtar Kelimeler:

Weak Form Informational Efficiency Of Islamic Indices In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

Today, participation economies volume and products tend to grow and diversify. One of the most important investment tools in the participatory economic system is the participation indices and the shares in its body. The aim of this study is to evaluate the weak form informational efficiency of Islamic indices in Turkey. Within this framework of purpose, first-degree autocorrelation analyses were carried out with 1-year moving windows using weekly values of Katılım 50, Katılım 30, and Model Portfolio indices between 14.02.2014-02.03.2020. As a result of the analyses, it was reached that Islamic indices in Turkey have weak form informational efficiency generally although there are deviations from weak form informational efficiency on certain dates and weak form informational efficiency changes over time. These results reveal that investors who want to invest in the Katılım 50, Katılım 30, and Model Portfolio indices can estimate their values at certain dates by using the historical values of the indices and thus can provide abnormal returns.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.290
2023 Impact/Etki : 0.198
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi