Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
TÜRKİYE ÖRNEĞİNDE BELEDİYELERDE KADIN KATILIMI
2019
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Kadınların yönetimin bir parçası olması yıllardır desteklenmektedir. Ancak bu konuda geliştirilen pek çok sivil toplum projesine ve sosyal politikaya rağmen, hâkim unsurlar hala yaşamaktadır; Kadınların siyasal karar ve fiili yönetim aşamalarında bulunma oranı yetersizdir. Ayrıca, bu durumun iyileştirilmesine yönelik çok istikrarlı ve kapsamlı politikaların pratikte ve hatta gündemde olmadığını da söyleyebiliriz. Türkiye'deki yerel yönetim kavramının gerektirdiği şeffaflık konusundaki tartışmaları güçlendirecek mekanizmalar ve süreçler kadının katılımdan ayrı olarak gerçekleştirilememektedir. Aynı şekilde, yerel yönetim süresince yaşanan sorunları çözmeye yönelik hareketlerin cinsiyete duyarlı olacak şekilde tasarlanması gerekmektedir. Akademi, sivil toplum ve kamu alanındaki pek çok büyük proje içerisinde kadınların yerel yönetimlerde güçlendirilmesi için engeller ve fırsatlar belirlemiştir. Bununla birlikte, kadınların temsilindeki artışın, yalnızca pozitif ayrımcılık, kota uygulaması ve kadınların siyasal alana katılımının düşük olması gibi yasal değişikliklerle mümkün olmadığı açıktır. Bununla birlikte, kadınlar için sosyal hizmetlerin iyileştirilmesi ile kadınların yerel yönetimlerdeki temsilinin artışı arasında doğrudan bir ilişki kurulamamaktadır. Bu ilişkinin incelenmesi, hem toplumsal cinsiyet rollerinin hem de yönetişim süreçlerinin birlikte ele alınması ile mümkündür. Bu kapsamda TÜSEV raporlarından hareketle belediyelerdeki kadın çalışmaları incelenmişti.

Anahtar Kelimeler:

The murder of women in the towns of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

Women have been supported for years as part of the government. However, despite the many civil society projects and social policies developed in this regard, the ruling elements are still alive; the proportion of women in political decision-making and the actual stages of governance is insufficient. We can also say that there are no very stable and comprehensive policies to improve this situation in practice and even on the agenda. Mechanisms and processes that will strengthen discussions on the transparency that the concept of local governance requires in Turkey cannot be implemented separately from the participation of the woman. Similarly, the movements to solve the problems experienced during the local administration should be designed to be gender-sensitive. The Academy has identified obstacles and opportunities for strengthening women in local governments in many major projects in the civil society and the public sector. However, it is clear that the increase in women’s representation is not possible with legal changes such as only positive discrimination, quota practice and the low participation of women in the political sphere. However, there is no direct connection between improving social services for women and increasing representation of women in local governments. The study of this relationship is possible by jointly dealing with both social gender roles and management processes. In this context, women’s work in the municipalities was studied by the TÜSEV reports.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences