Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
YAPI BİLGİ MODELLEMESİ (YBM) UYGULAMA PLANI ÜZERİNE İNCELEME
2019
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapım firmaları ayakta kalabilmek için proje yönetimi ve planlamasını çok iyi yapmalıdır. Bu yönetim süreci içerisinde disiplinler arası iletişim ve koordinasyon eksikliğinden kaynaklanacak her türlü aksamanın, firma, devlet kurumları ve dolayısıyla milli ekonomi üzerinde olumsuz etki oluşturması kaçınılmazdır. Bu sorunların aşılması için disiplinler arası koordinasyonu kolaylaştıracak teknikler kullanılmalıdır. Bu kapsamda, ülkemizde de kullanımı yaygınlaşmakta olan Yapı Bilgi Modellemesi- YBM (Building Information Modeling- BIM) sistemi oldukça verimli bir araç olarak uygulanmaktadır. Uluslararası projelerde iş yapan Türk firmalar projelerinde YBM tecrübesi kazanmış olsalar da bu tecrübeye sahip firma oranı düşüktür. Son yıllarda yerli sözleşmelerde YBM yer almaya başlamıştır. Sözleşmeler ile oluşan YBM talebi, firmaların YBM tecrübelerini artırmaya başlamıştır, ancak, YBM sisteminin uygulanmasında bazı problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu çalışmada, örnek bir proje üzerinde, YBM uygulama planının Türkiye şartlarına uygun olabilecek süreçleri ortaya konmaya çalışılmış ve süreçlerin detay seviyeleri, koordinasyon şekli, alt yapı için gerekli öncüller ve model planlamaları oluşturulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Do not review the implementation plan (YBM)
2019
Yazar:  
Özet:

Manufacturing companies need to do the project management and planning very well in order to stay standing. It is inevitable that any disadvantage resulting from the lack of interdisciplinary communication and coordination in this management process will have a negative impact on the companies, government institutions and therefore the national economy. Techniques that facilitate interdisciplinary coordination should be used to overcome these problems. In this context, the Building Information Modeling (YBM) system, which is being used in our country, is applied as a very efficient tool. Though Turkish companies that work in international projects have gained experience in YBM projects, the company’s ratio with this experience is low. In recent years, YBM has begun to be included in domestic contracts. The YBM demand formed by contracts has begun to increase the YBM experience of companies, but some problems may arise in the implementation of the YBM system. In this study, on an example project, the processes that the YBM implementation plan may be in accordance with the requirements of Turkey were tried to be revealed and the detail levels of the processes, the coordination form, the necessary pioneers for the substrate and model plans were created.

Anahtar Kelimeler:

Investigation On The Application Plan For Building Information Modeling (bim)
2019
Yazar:  
Özet:

Construction companies should properly plan time-cost-quality management and manage workflows and project management very well in order to survive. Construction companies should make project management and planning very well in order to survive. It is inevitable that any obstacles that arise from the lack of communication and coordination among the disciplines in this management process will have a negative effect on the companies, the state institutions and therefore the national economy. Techniques to facilitate interdisciplinary coordination should be used to overcome these problems. In this context, the Building Information Modeling (BIMBIM) system, which is becoming widely used in our country, is implemented as a very efficient tool.  Even though Turkish companies that work in international projects have gained BIMBIM experience in their projects, the rate of companies with this experience is low. In recent years, BIMBIM has started to take place in domestic contracts. BIMBIM requests formed by contracts have started to increase the BIM experience of companies,have accelerated the transition of companies to BIM, but problems sometimes arise in the implementation of the BIMBIM system. In this study, on a sample project, it was tried to reveal the processes of BIMBIM implementation that may be suitable to conditions in Turkey and detail levels of the process, the type of coordination, necessary premises and model planning for infrastructure were created.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.265
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi