Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
ALTI ROTORLU VE SEKİZ ROTORLU İNSANSIZ HAVA ARAÇLARININ FARKLI BOZUCU ETKİ ALTINDA UÇUŞ PERFORMANSLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
2020
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, altı rotorlu ve sekiz rotorlu iki tip insansız hava aracın (İHA) bozucu etki altında performanslarının karşılaştırılması için benzetim gerçekleştirilmiştir. Rotor sayısının farklılığının uçuş performansına etkisinin belirlenmesi esasına dayanan bu çalışmada her iki tip araç için aynı kontrolcü kullanılmıştır. Geleneksel kontrol yöntemlerinden olan Oransal-İntegral-Türevsel (PID) kontrol yöntemi kullanılan bu çalışmada kontrol parametreleri gözleme dayalı çalışmayla belirlenmiştir. Takip edilmesi beklenen bir yörünge için oluşan hatalar dikkate alınarak bu iki hava aracının performanslarının karşılaştırması gerçekleştirilmiştir. Karşılaştırma sonuçları sayısal olarak sunulmuştur. Elde edilen sonuçlara göre, sekiz rotorlu hava aracının altı rotorlu olana göre bozucu etki arttıkça daha kararlı bir uçuş sergilediği gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Sub-rotor and eight-rotor unmanned aircraft are subject to different disturbance effects.
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, a comparison was carried out to compare the performance of two types of six rotor and eight rotor unmanned aircraft (IHA) under the deteriorating effect. Based on the essence of determining the impact of the difference in the number of rotors on flight performance, the same controller was used for both types of vehicles. In this study, the Oransal-Integral-Tuberculary (PID) control method, which is of traditional control methods, is used to determine the control parameters by observation-based study. Due to the errors made for an orbit expected to be traced, the performance of these two aircraft was compared. The comparison results are presented numerically. According to the results obtained, it was observed that the eight-rotor aircraft showed a more stable flight compared to the six-rotor aircraft.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Flight Performances Of Unmanned Air Vehicle With Six Rotors and Eight Rotors Under Different Disturbance Effects
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, six-rotors and eight-rotors unmanned aerial vehicles have been compared under disruptive effect. To determine the effect of the difference of rotor number on the flight performance, the same controller was used in both types of vehicles. Proportional-Integral-Derivative control method, which is one of the traditional control methods, was used and control parameters were determined by observational study. A comparison of these two air vehicles was made by taking into account the errors trajectory tracking for three axes. The comparison results are presented numerically. According to the results, it was observed that the UAV with eight rotors allowed a more stable flight as the disturbance effect increased compared to the UAV with six rotors. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.529
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi