Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Yonga Levha Özelliklerine Yüzey Kaplama veya Boyama İşlemlerinin Etkisi
2017
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı: Bu araştırmada, Yonga levha yüzeylerinin print baskı yöntemiyle boyanması (PrintPan) ve melamin reçinesi emdirilmiş dekor kâğıt ile kaplanmasının (YongaLam) levha özelliklerini nasıl etkilediği araştırılmıştır Çalışma alanı: Bu çalışma Kastamonu Entegre Kastamonu Yonga levha fabrikası ve Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilmiştir. Materyal ve Yöntem: Çalışmada 8 mm kalınlığında ortalama 680 kg.m-3 ile 18 mm kalınlığında ortalama 600 kg.m-3 yoğunluklarında levhalar kullanılmıştır. Levhalar Kastamonu Entegre AŞ. Kastamonu Yonga Levha Fabrikası’nda üretilmiş, yüzey boyama ve kaplama işlemi de bu işletmede yapılmıştır Sonuçlar: Yonga levha yüzeylerinin boyanması veya kaplanması ile vida tutma ve yüzey sağlamlığının azaldığı, su alma ve kalınlığına şişme özelliklerinin iyileştiği tespit edilmiştir. Yüzeylerin melamin emdirilmiş dekor kağıdı ile kaplanmasında ise yoğunluk, eğilme direnci ve eğilmede elastikiyet modülünün arttığı belirlenmiştir.  Araştırma vurguları: Ahşap esaslı levha yüzeylerinin kaplanmasında uygulanan sıcaklık, basınç ve sürenin, levha üretim şartlarından yüksek olması durumunda, iç bağlar zayıflayarak bazı direnç özelliklerinin azalmasına neden olduğu belirlenmiştir. Yüzeylerin print baskı yöntemiyle boyanmasında ise fiziksel özelliklerin iyileştiği tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.472
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi