Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Yarı Kurak Şartlarda Volkanik Materyal Üzerinde Oluşan Toprakların Ayrışma Oranları ve Kil Mineralojisine Kuzey ve Güney Bakının Etkisi
2014
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada kuzey ve güney yönlü bakıya sahip iki farklı topoğrafyada oluşan topraklar element kayıpları ve kil mineralleri oluşumları irdelenerek araştırılmıştır. Element kayıpları Ti gibi immobil elementlerin zenginleşmesi ve kayıplarına dayanan kütle dengesi hesaplamaları ve Kimyasal alterasyon indeksi (CIA), Kimyasal ayrışma indeksi (CIW), Bazlar/R2O3 oranı, Plajiyoklas alterasyon indeksi (PIA), Product Indeks (P) gibi ayrışma indisleri kullanılarak belirlenmiştir. Parçalanma ayrışma ortamının yorumlanmasında kullanılan indislere göre çalışma alanı profilleri jeolojik ana materyalin yaşına uyumlu olarak düşük bulunmuş. Kütle taşınım fonksiyon değerleri ve kütle kayıp kazançları, güney yamaçta açılan profillerde kuzey yamaç profillerine göre daha fazla kayıp ile birlikte bakının önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Profillerde yapılan X-ray çekimlerinde kuzey yamaç kısmındaki toz örneklerde K-Feldispat ve Kuvars miktarının güney yamaç profillerine göre yüksek olduğu parçalanma ayrışmanın bakı etkisi ile daha ileri düzeyde olduğu görülmüştür. Kil tiplerini belirlemeye yönelik çalışmada güney yamaçta yoğun smektit ve smektit-illit ara tabakalı kil mineralleri söz konusu iken, kuzey yamaç kesimlerinde bolluk sırasına göre illit, kaolinit ve smektitin varlığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.930
2023 Impact/Etki : 0.366
Journal of Agricultural Sciences