Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 89
 İndirme 17
Mental Turizm Açısından Türkiye’nin Potansiyelinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sağlık hizmetlerinden faydalanmak amacıyla gerçekleştirilen seyahatler, beraberinde sağlık turizmi kavramını da ortaya çıkarmaktadır. Sağlık turizminde beden sağlığı kadar zihin sağlığı da önemli olmaktadır. Dolayısıyla mental sağlık ve rahatlık günümüzün önemli konularındandır. Bu çalışmanın amacı da ülkemizde özellikle mental sağlık alanında yapılan araştırmaların henüz sınırlı olmasından dolayı, mental sağlık turizmi kavramını tanımlamaya çalışmak, ülkemizin sahip olduğu mental sağlık turizmi potansiyelini SWOT (GZFT: Güçlü Yönler / Zayıf Yönler / Fırsatlar / Tehditler) analizi ile ortaya çıkarmaktır. Bununla birlikte TOWS (TFZG: Tehditler / Fırsatlar / Zayıf Yönler / Güçlü Yönler) matrisi geliştirilmiş ve yeni stratejiler sunulmuştur. Çalışmanın sonucunda, turizmin çeşitlendirilmesi açısından mental sağlık turizminin önemi, dört mevsim yapılabilmesi ve ekonomik kazanç elde edilmesi amacıyla sağlıklı yaşam merkezleri, spa-wellness tesisleri ve yoga otellerinin sayıca artırılması, devlet teşvikleriyle yeni yatırımların desteklenmesi gibi çeşitli öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the potential of Turkey in Mental Tourism
2020
Yazar:  
Özet:

Travel to benefit from health services also reveals the concept of health tourism. In health tourism, mental health is as important as body health. So mental health and comfort are the key issues of today. The aim of this study is also to try to define the concept of mental health tourism, because research in our country, especially in the field of mental health, is still limited, and to reveal the potential of mental health tourism that our country possesses through SWOT (GZFT: Strong Guidelines / Weak Guidelines / Opportunities / Threats) analysis. However, the TOWS (TFZG: Threats / Opportunities / Weaknesses / Strongnesses) matrix has been developed and new strategies have been introduced. As a result of the study, the importance of mental health tourism in terms of diversification of tourism, four seasons can be made and economic profits are achieved, the number of healthy living centers, spa-wellness facilities and yoga hotels has been increased, and various recommendations have been presented, such as the support of new investments with state incentives.

Anahtar Kelimeler:

Exploring Mental Health Tourism Potential In Turkey
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 647
2023 Impact/Etki : 0.667
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi