Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 65
 İndirme 13
KARŞILAŞTIRMALI İHRACAT PERFORMANSI (CEP) İNDEKSİNE GÖRE TÜRKİYE’NİN AB28 ADAY ÜLKELERİ KARŞISINDAKİ REKABET GÜCÜ (2006-2016)
2019
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

2017 yılı sonu itibariyle Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bosna Hersek aday ülke, Kosova ise potansiyel aday ülke statüsüyle AB28’le diyalog içerisindedir. Çalışmada AB’ye tam üyelik başvurusu yaklaşık 60 yıla ulaşan Türkiye’nin, bu aday ülkeler karşısındaki karşılaştırmalı ihracat performansı seçilmiş bazı sektörler çerçevesinde hesaplanmaktadır. Bu hesaplamada Donges ve arkadaşlarının 1982 yılında geliştirdiği “Karşılaştırmalı İhracat Performansı” (Comparative Export Performance – CEP) indeksi’nden yararlanılmaktadır. Çalışmanın tarih aralığı 2006-2016 ve sektörler imalat, tarım, gıda, tekstil, demir çelik ve kimyasallar sektörleri şeklinde belirlenmiştir. Elde edilen bulgular Türkiye’nin tekstil sektöründeki ihracat performansını ve rekabet gücünü teyit ederken imalat sektöründe Makedonya, tarım ve gıda sektörlerinde Karadağ ve Sırbistan, demir çelik sektöründe Makedonya ve Arnavutluk, Kimyasallar sektöründe ise Makedonya ve Sırbistan yüksek ihracat performansları ve rekabet avantajları ile dikkat çekmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

KARŞILAŞTIRMALI İHRACAT PERFORMANSI (CEP) İNDEKSİNE GÖRE TÜRKİYE’NİN AB28 ADAY ÜLKELERİ KARŞISINDAKİ REKABET GÜCÜ (2006-2016)
2019
Yazar:  
Özet:

By the end of 2017, Serbia, Montenegro, Albania, Macedonia and Bosnia and Herzegovina are in dialogue with the EU28 as a potential candidate country. In the study, the application for full membership to the EU reached about 60 years, comparative export performance of Turkey against these candidate countries is calculated in the framework of some selected sectors. This calculation is based on the comparative export performance index (CEP) developed by Donges and his colleagues in 1982. The study’s date range was 2006-2016 and the sectors were determined in the form of manufacturing, agriculture, food, textile, iron steel and chemical sectors. The findings confirmed the export performance and competitiveness of Turkey in the textile sector; in the manufacturing sector Macedonia, in the agriculture and food sector Black and Serbia, in the iron steel sector Macedonia and Albania, in the chemical sector Macedonia and Serbia with high export performance and competitive advantages.

Turkey's Competitiveness Against Eu28 Candidate Countries According To The Comparative Export Performance (cep) Index (2006-2016)
2019
Yazar:  
Özet:

By the end of 2017, Serbia, Montenegro, Albania, Macedonia and Bosnia and Herzegovina which have candidate country status and Kosovo which a potential candidate country status are in dialogue with the EU28. The comparative export performance of Turkey, which has reached its application for full membership to the EU approximately 60 years, is calculated on the basis of selected sectors against these countries in our work. In this calculation, the "Comparative Export Performance" (CEP) index developed by Donges et al. in 1982 is utilized. The date range of the study is 2006-2016 and sectors are defined as manufacturing, agriculture, food, textile, iron and steel and chemicals. While the findings confirm Turkey's export performance and competitiveness in the textile sector, Macedonia in the manufacturing sector, Montenegro and Serbia in the agriculture and food sectors, Macedonia and Albania in the iron and steel sector, Macedonia and Serbia in the chemicals sector attract attention with their high export performance and competitive advantages. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.273
2023 Impact/Etki : 0.198
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi