Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 50
 İndirme 23
Liderlikte İşlev Dışı Davranış Örüntüleri ve Patolojik Narsisizm: Psikanalitik Kuram Temelli bir Değerlendirme
2019
Dergi:  
Istanbul Management Journal
Yazar:  
Özet:

Psikoloji ve Yönetim Bilimleri literatüründe bir tür kişilik yapılanması olarak bilinen “narsisizm” normal ve patolojik düzey olarak ikiye ayrılmakta ve psikanalitik literatürde önemli bir yer taşımaktadır. Narsisizmin anlaşılması konusunda en büyük katkıyı erken psikanalitik kuramcılardan Freud ve Kohut’un ve psikanalitik teorilerden Nesne İlişkileri ve Kendilik Kuramı’nın sağladığı bilinmektedir. Nesne ilişkileri ve Kendilik Kuramları narsistik bireyin iç dünyasını ve kişiler arası ilişkilerini anlamada önemli bir araç sunmaktadır. Liderlikte narsisizm konusu ise işletme yönetimi, psikoloji ve siyaset bilimi gibi değişik alanlardan araştırmacıların ilgisini çekmiş ve liderliğin karanlık yüzünü oluşturan faktörleri ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar yürütülmüştür. Özellikle patolojik narsistik belirtiler gösteren liderliğin çalışma yaşamının kalitesi ve örgütsel sonuçlar açısından ne gibi etkileri olduğu yapılan birçok araştırmaya konu olmuştur. Bu çalışmada ise, narsisizm kavramı ilk ortaya çıktığı dönemden günümüze kadarki gelişim süreci içinde değerlendirilmekte ve bir işlev bozukluğu olarak narsist liderliğin açıklanmasında psikanalitik temelli bir bakış açısı sunulmaktadır. Liderlikte patolojik narsisizm üzerine yapılmış olan kuramsal ve görgül araştırma sonuçlarından da yola çıkılarak, örgütsel yaşamdaki neticelerine dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmanın, patolojik narsisizm gibi işlev bozukluğu gösteren davranışların tanımlanması, örgütsel müdahale, iyileştirme, danışma ve değişim yaratılabilmesi konusunda kuramsal ve uygulamaya dönük katkılarının olabileceği düşünülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Unfunctional behavior patterns in leadership and pathological narcissism: a psychoanalytic theory-based assessment
2019
Yazar:  
Özet:

Narcissism, which is known as a type of personality structure in psychology and management sciences literature, is divided into two groups - normal and pathological level and has an important place in psychoanalytic literature. It is known that Freud, one of the earliest psychoanalytic theorists, and Object Relations and Self Theory from psychoanalytic theories provide the greatest contribution to understanding narcissism. Object Relations and Self Theories provide an important tool for understanding the inner world and the interpersonal relations of the narcissistic individual. In recent years, it has been observed that national and international studies on the effects of narcissism in organizations have increased. It is seen that narcissism is considered as a scientific and social concept and many theoretical and empirical studies have been performed. The topic of narcissism in leadership has attracted the attention of researchers from different fields such as business management, psychology and political science, and studies have been carried out to reveal the factors that constitute the dark side of leadership. In particular, the effects of leadership with pathological narcissistic symptoms of narcissism is evaluated in the development process from the first day of its emergence to the present and a psychoanalytic-based perspective is presented in explaining narcissistic leadership as a dysfunction. The review of theoretical and empirical research on pathological narcissism in leadership has been evaluated with its implications in the organizational context. It is thought that this study may have theoretical and practical contributions to the definition of behavioral disorders such as pathological narcissism, organizational intervention, improvement, counseling and change.

Anahtar Kelimeler:

Dysfunctional Behavior Patterns In Leadership and Pathological Narcissism: A Psychoanalytic Theory Based Evaluation
2019
Yazar:  
Özet:

Narcissism, which is known as a type of personality structure in psychology and management sciences literature, is divided into two groups - normal and pathological level and has an important place in psychoanalytic literature. It is known that Freud, one of the earliest psychoanalytic theorists, and Object Relations and Self Theory from psychoanalytic theories provide the greatest contribution to understanding narcissism. Object Relations and Self Theories provide an important tool for understanding the inner world and the interpersonal relations of the narcissistic individual. In recent years, it has been observed that national and international studies on the effects of narcissism in organizations have increased. It is seen that narcissism is considered as a scientific and social concept and many theoretical and empirical studies have been performed. The topic of narcissism in leadership has attracted the attention of researchers from different fields such as business management, psychology and political science, and studies have been carried out to reveal the factors that constitute the dark side of leadership. In particular, the effects of leadership with pathological narcissistic symptoms of narcissism is evaluated in the development process from the first day of its emergence to the present and a psychoanalytic based perspective is presented in explaining narcissistic leadership as a dysfunction. The review of theoretical and empirical research on pathological narcissism in leadership has been evaluated with its implications in the organizational context. It is thought that this study may have theoretical and practical contributions to the definition of behavioral disorders such as pathological narcissism, organizational intervention, improvement, counseling and change. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Istanbul Management Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 230
Atıf : 1.082
2023 Impact/Etki : 0.2
Istanbul Management Journal