Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 1
CEBİRE YÖNELİK TUTUM ÖLÇEĞİ GELİŞTİRME ÇALIŞMASI
2018
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğrencilerin matematiği öğrenmelerinde ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerinde, öğretmenlerinin matematiğe yönelik tutumları ve davranışlarının etkili olduğu bilinmektedir. Ancak olumlu matematik tutumuna sahip olan bir öğretmen, öğrencisinin de matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmesine yardımcı olabilir. Matematik öğretmeni adaylarının tutumları ise öğrencilere olan potansiyel etkileri nedeniyle özellikle önemlidir. Gelecekte yapacakları öğretimi ve derse karşı öğrencilerinin geliştirecekleri tutumu etkileyeceği için öğretmen adaylarının tutumlarını belirleyerek olası olumsuzluklara karşı önlem almak da önem arz etmektedir. Bu çalışmada ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının cebire yönelik tutumlarını belirleyebilecek bir ölçek geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla hazırlanan taslak ölçek, iki devlet üniversitesinin ilköğretim matematik öğretmenliğinde öğrenim gören 362 öğretmen adayına uygulanmıştır. Ölçeğin yapı geçerliği, açımlayıcı ve doğrulayıcı faktör analizi ile doğrulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda ölçeğin iki faktörden oluştuğu görülmektedir. İlk faktör öğretmen adaylarının cebir dersine yönelik korkuları, hoşlanmamaları, günlük hayatla ilişkilendirememelerini içeren ifadelerden oluştuğu için “cebirden hoşlanmama” olarak adlandırılmıştır. Diğer faktör ise öğretmen adaylarının cebir dersine çalışmaktan keyif almaları, bu dersi ihtiyaç olarak görmeleri ve günlük hayatla ilişkilendirilmesi ile ilgili ifadelerden oluştuğu için “cebirden hoşlanma” olarak adlandırılmıştır. Ölçeğe ilişkin Cronbach Alpha değeri ise .93 olarak hesaplanmıştır. Yapılan analizlerden elde edilen bilgilere göre geliştirilen ölçeğin ilköğretim matematik öğretmen adaylarının cebire yönelik tutumlarını belirlemede geçerli ve güvenilir bir araç olduğu söylenebilir.  

Anahtar Kelimeler:

Avoid the measurement of the measurement
2018
Yazar:  
Özet:

It is known that in students' learning mathematics and developing a positive attitude towards mathematics, their teachers' attitudes and behaviors towards mathematics are effective. But a teacher with a positive mathematical attitude can also help his student develop a positive attitude to mathematics. The attitudes of the mathematician candidates are especially important due to their potential effects on students. It is also important to take measures against the potential disadvantages by determining the attitudes of teachers candidates as they will influence their teaching and the attitude that students will develop against the lesson in the future. In this study, the aim is to develop a scale that can determine the attitudes of the candidates for primary mathematics teachers towards the gabbage. The draft scale prepared for this purpose was applied to 362 teachers candidates who studied in the primary mathematical teaching of two state universities. The structural validity of the measurement is verified by the opening and verifying factor analysis. The analysis shows that the scale consists of two factors. The first factor was called "I don't like the curriculum" because it consisted of expressions that include the fears of the teacher candidates to the curriculum, they don't like it, they can't associate it with everyday life. The other factor is called "goodness" because the teaching candidates enjoy working on the Jebir course, they see this course as a need, and it is made up of expressions related to its association with daily life. The Cronbach Alpha is the value of the scale. It is estimated at 93. According to the information obtained from the analyses made, the developed scale can be said to be a valid and reliable tool in determining the attitudes of primary math teacher candidates towards the gabbage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 606
Atıf : 2.433
2023 Impact/Etki : 0.328
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi