Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
RRA İşleminde Yeniden Yaşlandırma Sıcaklığının AA7075 Alaşımlarının Darbe Dayanımına Etkisi
2018
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmda, bir çok endüstriyel uygulamada, yaygın olarak kullanılan AA7075 alaşımına T6 ısıl işlemi uygulanmıştır. T6 ısıl işlemi uygulandıktan sonra, 220 °C sıcaklıkta 1 saat yeniden solüsyona alınan  numuneler tuzlu suda hızlı soğutulmuştur. Beş farklı (100-140 °C) sıcaklıkta 24 saat süre yeniden yaşlandırılmış ve RRA işlemi tamamlanmıştır. Yaşlandırılan alaşımların sertlik ölçümleri, mikro yapı (SEM) incelemeleri yapılmıştır. Yeniden yaşlandırma sıcaklığına bağlı olarak yapıda çökeltilerin oluştuğu belirlenmiştir. Darbe testi uygulanan alaşımların, en yüksek darbe direnci 100 °C sıcaklıkta yeniden yaşlandırılan alaşımlarda elde edilmiştir. Yeniden yaşlandırma sıcaklığının artması, alaşımın sertliğini arttırırken darbe direncinde düşüşe neden olmuştur. Maksimum sertliğin elde edildiği 120 °C sıcaklıkta en düşük darbe direnci elde edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The effect of re-aging temperature in the RRA process on the impact resistance of AA7075 alloys
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, many industrial applications have applied T6 heat processing to the widespreadly used AA7075 alloy. After the T6 heating process is applied, the samples re-solved for 1 hour at a temperature of 220 °C are quickly cooled in salt water. Five different (100-140 °C) temperatures were re-ageed for 24 hours and the RRA process was completed. The hardness measurements of the aged alloys, micro-structure (SEM) studies have been performed. It is determined that depending on the temperature of re-ageing, the structure has been formed in ruins. The highest shock resistance of the alloys applied in the shock test was obtained in re-ageed alloys at a temperature of 100 °C. The rise in the re-aging temperature has caused a decrease in the impact resistance while increasing the hardness of the alloy. The lowest shock resistance was obtained at a temperature of 120 °C where the maximum hardness was obtained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 1.685
2023 Impact/Etki : 0.127
El-Cezeri Journal of Science and Engineering