Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Kosova’da Tefsir Alanında Yapılan Çalışmalar Üzerine Genel Bir Bakış
2023
Dergi:  
Rumeli İslam Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Diğer Müslüman topluluklarında olduğu gibi, Kosova’daki Arnavut Müslüman halkı için de Kur’an-ı Kerim’in, diğer akademik veya edebi eserlere kıyasla en çok okunan kitap oldugu görülmektedir. Ayrıca Kur’an, Kosova’daki Arnavut Müslüman halkının en çok tercüme edip kendi dilinde olmasını arzu ettigi kitap sayılmaktadır. Dolayısıyla Kosovada’ki Arnavut araştırmacılar, Avrupa’da Kur’an ile ilgili çalışmaları yakından izlemekte, hatta oryantalistlerle bazı konularda tartışma noktasına geldikleri bilinmektedir. Yıllar boyunca pek çok baskıya maruz kalmalarına rağmen Allah kelamının tefsirinde önemli adımlar atıp tefsir dahil birçok alanda tercümeler ve çalışmalar yaparak büyük başarılara imza attıkları görülmektedir. Bu araştırmada, tercümeler ve çeşitli akademik çalışmalar, yayımlanmış literatür olmak üzere, Kosova’da son elli yıldan itibaren tefsir alanındaki akademik çalışmalara genel bir bakış sunulacaktır. Araştırma, Kosova İslam Birliği tarafından yayımlanan akademik dergilere dayalı bilimsel-akademik çalışmaların tercümeleri ve bu alanda yayımlanmış kitapların incelemesine dayanmaktadır. Bu çalışmalara ilişkin genel bilgilerin sunulmasından sonra, bunların yayımlandıkları yıllara göre sınıflandırılmasına yer verilerek içerikleri hakkında genel bir değerlendirme yapılacaktır

Anahtar Kelimeler:

Overview Of Studies In The Field Of Tafsir In Kosovo
2023
Yazar:  
Özet:

The Albanian people, like other Muslim nations consider the Quran as the most read book compared to other academic or literary books. The Holy Quran is also the book which Albanians have mostly focused on translating and using in their language. Albanian researchers have carefully followed academic studies about the Quran in Europe and they also have managed to hold debates with orientalists some of whose opinions they have considered unstable. They’ve been subjected to numerous oppressions over the years, despite this, they have made numerous efforts for the sake of religion and homeland. Although they’ve had extremely difficult experiences, they’ve made unforgettable steps in interpreting the word of God and achieved great success by translating and writing in many fields including that of tafsir. In this study, an overview of academic works in the field of tafsir with special emphasis on Kosovo will be conducted, including translations and various academic studies and published literature. The research is based on the review of books published in this field, translations and examination of academic studies, published by the Islamic Community of Kosovo. After presenting the general knowledge on these studies, their distribution according to the fields and years in which they were published, making an overview about the content and method that characterize them

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Rumeli İslam Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Rumeli İslam Araştırmaları Dergisi