Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 12
Yirmi Birinci Yüzyılda Sermaye
2014
Dergi:  
Mülkiye Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yazım tarzı da en az kitap kadar ilginç. İktisat ilminin doğumuna emeği geçen tüm pre-klasikler, klasikler ve yeni klasiklerin önde gelenleri temel kitaplarını yazarken genellikle diğer emeği geçen yazarlara pek referans vermeden yazdılar. Burada şişkin bir ego ve mutlak bir özgüvenin varlığı aşikârdır. Ancak bunun ötesinde yazdıkları eserin söylenmemiş olanı söylediğine dair inançları vardı. Özellikle iktisat ilminin doğumu sırasında bu disiplinle ilgili kullanılabilecek kaynağın kıtlığı da onları bu yazım tarzına zorlamış olmalıdır. Bir diğer neden de zaten sayısı sınırlı olan bu dönem eserlerinden süzülen bilginin herkes tarafından bilindiğine dair bir inançtı. Bu ortamda bilgi herhalde yeterince kamusallaşmış olmalıydı. Bir başka neden de iktisat ilmini kuran ve dönüştüren büyük eserlerin ekserisinin iktisatçı olmayan ve eğitimlerini daha çok başka disiplinlerden alan kişilerce yazılmış olmasıdır. Bu da bu eserlerin yazılma tarzını etkilemiştir. Dolayısıyla ortaya nerdeyse bütününü yazarın öz bilgisine ve

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Mülkiye Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 825
Atıf : 1.904
2023 Impact/Etki : 0.078
Mülkiye Dergisi