Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 24
 İndirme 2
Yapay Sinir Ağları İçin .NET Platformunda Görsel Bir Eğitim Yazılımının Geliştirilmesi
2012
Dergi:  
Bilişim Teknolojileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, yapay sinir ağlarının eğitiminde kullanılmak üzere C#.NET programlama dili ile görsel arayüze sahip olan bir eğitim yazılımı geliştirilmiştir. Gerçekleştirilen yapay sinir ağı sınıflandırma yazılımı rakam görüntülerinin sınıflandırılması örneğine uygulanmış ve başarılı sonuçlar edilmiştir. Ayrıca yapay sinir ağları konusunun önemi anlatılmış ve öğrenebilen yazılımların bilgisayar teknolojilerindeki avantajlarına değinilmiştir. Yapay sinir ağlarının eğitilmesi aşamasında kullanılan mevcut yazılımların kullanım karmaşıklığının ve zorluğunun önüne geçmek için geliştirilen yazılımda rakam örneklerinin tanınmasında geriye yayılım algoritmasından yararlanılmıştır. Yazılım ile oluşturulan eğitim ortamı üzerinden sonuçlar için başarı analizi yapılabilmekte ve performansı ölçülebilmektedir. Yazılım yapay sinir ağları ile çözülebilecek uygulamalarda ve akademik çalışmalarda kullanılacak yapıda tasarlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Development of a Visual Training Software on the .NET Platform for Artificial Nerves
2012
Yazar:  
Özet:

In this study, a training software has a visual interface with the C#.NET programming language to be used in the training of artificial nerve networks. Implemented artificial nerve network classification software has been applied to the example of the classification of numbers images and has been successful results. The importance of the subject of artificial nerve networks has also been explained and pointed out on the advantages of learning software in computer technologies. In the training phase of artificial nerve networks, the rethinking algorithm has been used in the recognition of number samples in the software developed to prevent the complexity of use and difficulty of existing software used in the training phase. With the software created training environment, the results can be analyzed and the performance can be measured. The software is designed in the structure to be used in applications and academic studies that can be solved with artificial nerve networks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bilişim Teknolojileri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 443
Atıf : 3.255
2023 Impact/Etki : 0.458
Bilişim Teknolojileri Dergisi