Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 56
 İndirme 10
Müze Kavramı, Süleyman Saim Tekcan ve Imoga-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi
2020
Dergi:  
Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada müze kavramı ne olduğu ve bu kavram altında Süleyman Saim Tekcan ve onun kurduğu İMOGAİstanbul Grafik Sanatlar Müzesinin ne olduğu ele alınarak değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda: müze ve müzecilik kavramları, müze türleri, bu yapılanmalarında kişilerin rolleri, Süleyman Saim Tekcan ve IMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi irdelenerek değerlendirilmiştir. Bu araştırma, nitel araştırma yöntemleri içerisinde değerlendirilen betimsel bir çalışmadır. Bu kapsam doğrultusunda Süleyman Saim Tekcan ve IMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi araştırma kapsamı içerisine alınmış diğer müze kuran sanatçı kökenli kişiler ve onların müzeleri ise araştırmanın dışında bırakılmışlardır. (1) Türkiye Cumhuriyeti’nde müze kavramı ve müzecilik faaliyetlerinin gelişmesinde ve sürdürülmesinde rol oynayan sanatçı kökenli kişilerin oldukça önem arz ettiği,(2) Süleyman Saim Tekcan’ın da bunlardan biri olduğu ve onun kurduğu İMOGA Grafik Sanatlar Müzesi’nin sanatçıların üretmesine toplumun orijinal eserlerle buluşmasına ve yaygın eğitim yoluyla da toplumun gelişmesine destek olduğu ve bu konuda gerçekleştirilmiş önemli bir örnek olduğu sonucuna varılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Museum Concept, Suleyman Saim Tekcan and Imoga-Istanbul Graphic Arts Museum
2020
Yazar:  
Özet:

In this study; what the concept of the museum is, and under this concept, Suleyman Saim Tekcan and what the IMOGAIstanbul Graphic Arts Museum he founded are assessed by discussing what it is. In this direction: the concepts of the museum and the museum, the types of the museum, the roles of persons in these structures, Suleyman Saim Tekcan and IMOGA-Istanbul Graphic Arts Museum have been evaluated by rhetoric. This research is an imaginary study evaluated within the quality research methods. According to this scope; Solomon Saim Tekcan and the IMOGA-Istanbul Graphic Arts Museum, other museum-founder artists and their museums are left out of research. (1) In the Republic of Turkey, the artistic origin of the people who play a role in the development and continuation of the museum concept and the museum activities is of great importance, (2) the IMOGA Graphic Arts Museum, which he founded, is one of them and is an important example of the production of artists, the meeting of the society with the original works and the development of the society through broad education.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada; müze kavramı ne olduğu ve bu kavram altında Süleyman Saim Tekcan ve onun kurduğu İMOGAİstanbul Grafik Sanatlar Müzesinin ne olduğu ele alınarak değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda: müze ve müzecilik kavramları, müze türleri, bu yapılanmalarında kişilerin rolleri, Süleyman Saim Tekcan ve IMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi irdelenerek değerlendirilmiştir. Bu araştırma, nitel araştırma yöntemleri içerisinde değerlendirilen betimsel bir çalışmadır. Bu kapsam doğrultusunda; Süleyman Saim Tekcan ve IMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi araştırma kapsamı içerisine alınmış diğer müze kuran sanatçı kökenli kişiler ve onların müzeleri ise araştırmanın dışında bırakılmışlardır. (1) Türkiye Cumhuriyeti’nde müze kavramı ve müzecilik faaliyetlerinin gelişmesinde ve sürdürülmesinde rol oynayan sanatçı kökenli kişilerin oldukça önem arz ettiği,(2) Süleyman Saim Tekcan’ın da bunlardan biri olduğu ve onun kurduğu İMOGA Grafik Sanatlar Müzesi’nin; sanatçıların üretmesine; toplumun orijinal eserlerle buluşmasına ve yaygın eğitim yoluyla da toplumun gelişmesine destek olduğu ve bu konuda gerçekleştirilmiş önemli bir örnek olduğu sonucuna varılabilir.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 781
Atıf : 3.549
2023 Impact/Etki : 0.154
Sanat ve Tasarım Dergisi