Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
DONALD TRUMP’IN KÜRESEL SİYASET VE DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞININ COVID 19 PANDEMİ SÜRECİNE YANSIMALARI
2022
Dergi:  
Journal of Political Administrative and Local Studies
Yazar:  
Özet:

2019 Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ilk kez görülmeye başlayan Covid vakaları, kısa süre içerisinde dünya geneline yayılarak ülkelerin ana gündemi haline gelmiştir. Covid 19 salgınının gerek yerel gerekse küresel boyutta; siyasi, toplumsal ve ekonomik alanlara ciddi yansımaları olmakla birlikte, ülkelerdeki karar alıcıların pandemiye yaklaşımlarının, kendi iç ve dış politika anlayışlarına göre farklılaştığı iddia edilebilir. Yapılan bu araştırmada Trump’ın küresel siyaset ve dış politika anlayışının Covid 19 pandemi süreci yönetimine etkileri incelenmiştir. İnşacılık kuramı perspektifinden yapılan incelemede, Trump’ın küresel siyaset ve dış politika anlayışının, pandemi yönetimini farklı açılardan etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reflections Of Donald Trump's Foreign Policy Approach To The Covid 19 Pandemic Process
2022
Yazar:  
Özet:

Covid cases, which started to be seen for the first time in Wuhan, China in December 2019, spread around the world in a short time and became the main agenda of countries. In addition to the serious effects of the Covid 19 epidemic on political, social and economic fields, it can be claimed that the approaches of the decision makers in the countries to the pandemic differ according to their own domestic and foreign policy understandings. In this study, the effects of Trump's foreign policy perception on the management of the Covid 19 pandemic process were discussed. In the research conducted from the perspective of the constructivism theory, it was concluded that Trump's understanding of global politics and foreign policy affected his pandemic management from different perspectives.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Political Administrative and Local Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Political Administrative and Local Studies