Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
Covid-19 Pandemi Döneminde Ebelik Bölümü Akademisyenlerinin Araştırma Sürecinde Yaşadıkları Sorunlar
2021
Dergi:  
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı Covid-19 pandemi döneminde ebelik bölümü akademisyenlerinin araştırma sürecinde yaşadıkları sorunların belirlenmesidir. Materyal ve Metot: Araştırma tanımlayıcı türdedir. Araştırmaya Yüksek Öğretim Kurumlarında çalışan 153 ebelik bölümü akademisyeni katılmıştır. Araştırmanın verileri 07.11.2020-01.12.2020 tarihleri arasında online olarak toplanmıştır. Veri toplama aracı olarak tanımlayıcı bilgileri ve akademisyenlerin Covid-19 pandemi döneminde araştırma sürecinde yaşadıkları sorunlarla ilgili 23 sorudan oluşan “Veri Toplama Formu” kullanılmıştır. Araştırmada tanımlayıcı istatistikler ve ki-kare analizleri yapılmıştır. Bulgular: Araştırmaya katılan akademisyenlerin yaş ortalaması 34,96±6,89, akademik çalışma yıl ortalaması ise 7,79±6.19 olarak belirlenmiştir. Covid-19 pandemi döneminde akademisyenlerin %89,5’inin araştırma sürecinde sorun yaşadığı belirlenmiştir. Akademisyenler, sırasıyla en çok makale araştırması (%43,1) ve tez araştırmasında (%26,2) zorluk yaşamışlardır. Sonuç: Çalışmamızda akademisyenlerin araştırma planlama, yürütme, vs. gibi süreçlerde zorluk yaşadığı hatta araştırma sürecinin durduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Pandemic Period Problems in the Research Process of Ebelic Department Academics
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this research is to identify the problems the academics of the abortion department experienced during the research process during the Covid-19 pandemic period. Materials and Methods: Research is a type of identification. The research was attended by 153 academics from the high school department working in higher education institutions. The data of the study has been collected online between 07.11.2020-01.12.2020. As a data collection tool, the identifying information and the "Data Collection Form" was used, consisting of 23 questions about the problems that academics experienced during the Covid-19 pandemic period. In the study, identifiable statistics and ki-core analyses were made. Results: The average age of academics involved in the study was 34,96±6,89, and the average academic year of study was 7,79±6,19. During the Covid-19 pandemic period, 89.5% of academics experienced problems in the research process. Academics have experienced the most difficulties in the article research (43.1%) and the thesis research (26.2% respectively). The conclusion: In our study, it is seen that academics experience difficulties in processes such as research planning, conducting, etc. and even the research process stops.

Anahtar Kelimeler:

Problems Experienced By The Academicians Of Midwifery Department During The Research Process During The Covid-19 Pandemic Period
2021
Yazar:  
Özet:

Objective: The purpose of this study is to determine the problems faced by midwifery department academicians in the research process during the Covid-19 pandemic. Materials and Methods: The research is descriptive. It was participated 153 midwifery department academicians working in Council of Higher Education in the study. The data of the research were collected online between 07.11.2020-01.12.2020. As a data collection tool, the "Data Collection Form" consisting of 23 questions about descriptive information and the problems the academicians experienced in the research process during the Covid-19 pandemic was used. Descriptive statistics and chi-square analyzes were performed in the study. Results: The average age of the academicians participating in the study was 34.96±6.89, and the average academic year of occupation was 7.79±6.19. During the Covid-19 pandemic period, it was determined that 89.5% of the academicians had problems in the research process. Academicians had the most difficulties in article research (43.1%) and thesis research (26.2%), respectively. Conclusion: In our study, academicians were having difficulty in processes research such as planning, execution, etc. It was even seen that the research process has stopped.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 463
Atıf : 746
2023 Impact/Etki : 0.165
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi